Breaking News
recent

HRT 3 starta 3. septembra?

"HTV 3 is coming soon", kazao je u maniri najava hollywoodskih filmova novoimenovani v.d. glavnog urednika HTV-a, poznati filmski kritičar Dean Šoša, no osim detalja stranog programa koji će biti emitiran na Trećem programu, o domaćim projektima koji bi trebali upotpunjavati shemu novog programa još ne želi govoriti.

 Sredinom mjeseca Dean Šoša imenovan je vršiteljem dužnosti glavnog urednika Hrvatske televizije, a prije imenovanja radio je kao urednik u redakciji Filmskog programa u stranom programu.

U njegovu mandatu krenut će već neko vrijeme najavljivani Treći program specijaliziran za kulturu, znanost i obrazovanje. Mediji su prenijeli da je na sastanku novog vodstva HRT-a najavljeno da će Treći startati paralelno s takozvanom 'jesenskom shemom' i to već 3. rujna.

Javnost znatiželjno očekuje barem naznake koncepta programa o kojem se šuška već mjesecima i koji bi trebao nadoknaditi izostanak kulturnih, znanstvenih i obrazovnih emisija na ostala dva kanala Hrvatske televizije te ispuniti osnovnu funkciju tog javnog medija.

‘Cilj nam je u najkraćem mogućem roku pokrenuti treći, a potom i četvrti kanal. U ovom trenutku nezahvalno je govoriti o rokovima i svakako ne bismo željeli davati obećanja koja ne možemo ispuniti, no možemo reći ‘HTV 3 is coming soon’', kazao je za tportal Dean Šoša.

Što nas konkretno očekuje na Trećem, kako će izgledati ‘shema’ programa i koji nas domaći projekti očekuju, Šoša još ne želi otkrivati, no tvrdi da će nastojati brendirati Treći program kao nešto posebno te sigurno neće biti repriznih sadržaja s Prvog i Drugog programa.

‘Na HTV-u imamo dovoljno kreativnih i vrijednih ljudi za pokretanje kanala s prvorazrednim umjetničkim, znanstvenim, obrazovnim, filmskim, dokumentarnim i dramskim sadržajima. Treći kanal bit će prostor interakcije javnosti i svih relevantnih čimbenika na kulturnoj i znanstvenoj sceni’, kazao je zadržavši se na najavi detalja stranog sadržaja:

’Zasad ću jedino reći da će svakoga dana na HRT 3 biti emitiran jedan neupitni filmski klasik i jedna epizoda nekih od najboljih dramskih serija u povijesti, poput 'Berlin Alexanderplatza'’, zaključio je.

(tportal)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.