Weather (state,county)

Najnovije vijesti

MediaVision pokreće novo televizijsko tržište za Centralnoistočnu Evropu

Istočnoevropski distributer kanala MediaVision pokrenut će sljedeće godine televizijsko tržište u Centralnoistočnoj Evropi (CEE). Tvrtka koju vodi Sanja Božić-Ljubičić pokrenut će NEM (New Europe Market) od 8. do 11. maja 2013. godine u Dubrovniku. Tržište će se fokusirati na emitere, producente i distributere, kao i IPTV, kablovsku i satelitsku distribuciju, a uključivat će tržište prodaje sadržaja i konferencijske sesije.

"CEE regija je najatraktivnije svjetsko telekomunikacijsko tržište koje ima razvojni potencijal, nenadmašn od bilo koje druge regije u svijetu. Rast broja televizijskih stanica i multi-channel platformi u Centralnoistočnoj Evropi nastavlja se usprkos globalnim ekonomskim problemima," navodi se u priopćenju MediaVision-a.

U svome dosadašnjem poslovanju MediaVision svojim je klijentima bio partner pri predstavljanju televizijskih kanala, pribavljanju/posredovanju pri nabavi televizijskih programa, televizijskim kućama i operaterima pružao je potporu u pronalaženju, predstavljanju, distribuciji i pozicioniranju odabranih sadržaja kao i consulting postojećim i novim tvrtkama na tržištu.

Nema komentara