Weather (state,county)

Najnovije vijesti

bTV vratio signal na Bulsatcom za praznike

Danas od 16:00 sati, svih sedam kanala bTV Media Group ponovno su dostupni u satelitskoj platformi Bulsatcom na poziciji 39° E. Naime, grupacija je odlučila vratiti signal za vrijeme trajanja božićnih i novogodišnjih praznika. U saopštenju bTV za pretplatnike Bulsatcoma se kaže:

"Dragi gledatelji, pretplatnici Bulsatcoma,

trenutno nemamo riješen slučaj sa platformom Bulsatcom, ne zavisimo od uspjeha u tom slučaju. Na žalost još uvijek nemamo izraženu dobru volju i garanciju od strane operatera za prestanak diskriminacijskog i nekorektnog ponašanja prema bTV Media Group.

Neovisno od toga, samo zbog vas, naši vjerni gledatelji, vraćamo signal na Bulsatcom za predstojeće praznike, počev od danas 23.12.2012. u 16 sati.

Ako Bulsatcom ne bude garantirao promjenu u trgovinskoj praksi s nama u predstojećim danima, vjerovatno neće doći do potpisivanja novog sporazuma od 1. januara  2013. godine za emitiranje kanala bTV Media Group.

Mi ćemo vas informisati dodatno o ovom slučaju, ukoliko bude imao drugačiji, povoljan razvoj za dugoročni odnos.

Želimo Vam tople i ugodne praznike uz programe bTV Media Group."

Prisjetimo se da je 21.12.2012. u 3 sata ujutro, bTV Media Group obustavila je distribuciju signala sedam kanala (bTV, bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, Ring.bg, Lady bTV i bTV HD) ka platformi Bulsatcom na neodređeno vrijeme.

 

Nema komentara