Breaking News
recent

Grčka državna televizija i dalje ugašena, uprkos odluci suda

Državna televizija ERT ostala je i danas ugašena, iako je najviši pravosudni organ u Grčkoj naložio juče da ERT počne sa emitovanjem programa.

Odluci konzervativnog premijera Antonisa Samarasa od 11. juna o privremenom zatvaranju ERT, dok ne bude počeo sa radom novi javni servis, oštro se protive koalicioni partneri lijevog centra.

Ipak, Samaras je uspio na sastanku sa koalicionom partnerima kasno sinoć da izbjegne prijetnju o državanju opštih izbora, prenijela je agencija AP.

Samaras i njegovi partneri saglasili su se da će nastaviti pregovore i da će se sastati opet u srijedu radi razgovora o tranziciji ka novoj javnoj televiziji.

Glavna opoziciona partija, Radikalna lijeva koalicija, saopštila je danas da Samaras "krši zakon" ako ne bude poštovao odluku Državnog savjeta, najvišeg pravosudnog tijela u zemlji, da se ponovo emituje program ERT.

Državni savjet juče je odbacio odluku vlade o zatvaranju državnog medija ERT i naložio da se ponovo počne sa privremenim emitovanjem programa.

Program bi se tako emitovao sve dok se ne uspostavi novi nacionalni medij. Savjet je donio odluku po prigovoru sindikata ERT.

(blic / media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.