Breaking News
recent

Novi ugovor Sea Launch i Eutelsata

Sea Launch AG i Eutelsat potpisali su 18. juna sporazum za lansiranje satelita Eutelsat 3B u aprilu 2014. godine uz pomoć rakete Zenit-3SL.

 

Eutelsat 3B gradi tvrtka Astrium na temelju platforme Eurostar 3000. Posjedovat će C, Ku i Ka transpondere, i imat će visoku razinu fleksibilnosti u pružanju video, podatkovnih, internet i telekom usluga diljem Evrope, Afrike, Bliskog Itoka, Centralne Azije i dijela Južne Amerike. Satelit će raditi na orbitalnoj poziciji 3 stepena istočno.

"Ovaj sporazum predstavlja značajan odraz povjerenja kupaca u Sea Launch program, kao i u naše sposobnosti do sada", rekao je Sergey Gugkaev, glavni izvršni direktor Sea Launch AG. Kjell Karlsen, predsjednik Sea Launch dodao je: "Mi smo veoma zadovoljni s povjerenjem koje nam je ukazao Eutelsat i veselimo se uspješnim lansiranjima koja su se desila u 2011. i 2012. godini."

Michel de Rosen, izvršni direktor Eutelsat, dodao je: "Veselimo se još jednoj saradnji sa Sea Launch timom u misiji Eutelsat 3B, koja će uslijediti nakon uspješnih lansiranja satelita Eutelsat 70B u 2012. i Eutelsat 7 West A u 2011. godini."

Nema komentara:

Pokreće Blogger.