Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Štrumpfastična katastrofa

'Štrumpfovi 2' možda nije lošiji od prvoga filma, ali je podjednako očajan 'proizvod' bez šarma koji će zadovoljiti jedino najmlađe gledatelje zahvaljujući proračunatim dosjetkama i potpunom nedostatku kompleksnosti. Najgori film 2013?


Odgovor je ne, ali svakako film za izbjegavanje, osim ako baš želite izgubiti 100 minuta u dosadnoj i generičkoj nakupini klišeja.

Teško je naći pozitivne odlike 'Štrumpfova 2' jer ih zapravo nema ako zanemarimo generičku, ali solidnu režiju i standardno 'poliranu' postprodukciju. Poput prvijenca, dizajn plavih junaka putem kompjutorske animacije djeluje 'neprirodno', odnosno lišeni su bilo kakvog šarma u odnosu na izvorni crtani materijal. Ako pomiješamo to s 'posprdno' napisanom pričom i općenito besmislenim scenarijem, rezultat je potpuna katastrofa koju je teško uopće nazvati filmom.

Drugim riječima, sramotno nerazrađena priča i očajni ljudski likovi samo su paravan za niz 'gegova' i neoriginalnih dosjetki koje će zabaviti isključivo ciljanu dječju publiku, iako je i to upitno. Razlog tome je nedostatak samih Štrumpfova koji djeluju poput sporednih likova nasuprot ljudskih, a oni su stereotipi najgore vrste.

Neil Patrick Harris vraća se u nastavku i pohvalno ozbiljno shvaća svoju ulogu, ali to je uzalud 'potrošen' talent, a isto se može reći za ostatak glumačke postave. Mlađi naraštaji svakako zaslužuju više od uratka koji bi sami znatno bolje osmislili od čak pet akreditiranih scenarista. No spomenuti i pohvaliti treba hrvatsku sinkronizaciju koja čak solidno funkcionira preko ljudskih likova.

 

Izvor: tportal.hr

Nema komentara