Header Ads

Breaking News
recent

Štrumpfastična katastrofa

'Štrumpfovi 2' možda nije lošiji od prvoga filma, ali je podjednako očajan 'proizvod' bez šarma koji će zadovoljiti jedino najmlađe gledatelje zahvaljujući proračunatim dosjetkama i potpunom nedostatku kompleksnosti. Najgori film 2013?


Odgovor je ne, ali svakako film za izbjegavanje, osim ako baš želite izgubiti 100 minuta u dosadnoj i generičkoj nakupini klišeja.

Teško je naći pozitivne odlike 'Štrumpfova 2' jer ih zapravo nema ako zanemarimo generičku, ali solidnu režiju i standardno 'poliranu' postprodukciju. Poput prvijenca, dizajn plavih junaka putem kompjutorske animacije djeluje 'neprirodno', odnosno lišeni su bilo kakvog šarma u odnosu na izvorni crtani materijal. Ako pomiješamo to s 'posprdno' napisanom pričom i općenito besmislenim scenarijem, rezultat je potpuna katastrofa koju je teško uopće nazvati filmom.

Drugim riječima, sramotno nerazrađena priča i očajni ljudski likovi samo su paravan za niz 'gegova' i neoriginalnih dosjetki koje će zabaviti isključivo ciljanu dječju publiku, iako je i to upitno. Razlog tome je nedostatak samih Štrumpfova koji djeluju poput sporednih likova nasuprot ljudskih, a oni su stereotipi najgore vrste.

Neil Patrick Harris vraća se u nastavku i pohvalno ozbiljno shvaća svoju ulogu, ali to je uzalud 'potrošen' talent, a isto se može reći za ostatak glumačke postave. Mlađi naraštaji svakako zaslužuju više od uratka koji bi sami znatno bolje osmislili od čak pet akreditiranih scenarista. No spomenuti i pohvaliti treba hrvatsku sinkronizaciju koja čak solidno funkcionira preko ljudskih likova.

 

Izvor: tportal.hr

Nema komentara:

Pokreće Blogger.