Breaking News
recent

Jugoslav Ćosić direktor programa kanala N1 za Srbiju

Novinar Jugoslav Ćosić imenovan je za direktora programa za Srbiju regionalnog, televizijskog informativnog kanala N1, koji će početi sa emitovanjem programa na proljeće ove godine, saopštila je danas United Group.

Program kanala N1 biće emitovan 24 sata dnevno, a namijenjen je publici širom Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

N1 je potpisao partnerski sporazum sa "Turner Broadcasting System Europe Limited" matičnom kompanijom ČN International-a, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a u regionu.

Program će biti emitovan iz tri informativna produkcijska centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu.

- N1 je novi informativni kanal koji će program emitovati 24 sata. Izdvajaće se po profesionalizmu, pristupu i programu za koji vjerujem da će biti jedinstven - rekao je Ćosić dodajući da je izazov veliki.

On je dodao da je cilj osnivača da N1 postane vodeći kanal na tržištu po kvalitetu i pouzdanosti plasiranja vijesti.

Ćosić je prije imenovanja bio urednik i voditelj na televiziji B92, na kojoj je od 2005. godine kreirao i vodio različite informativne emisije.

Generalni direktor N1 kanala i nekadašnji međunarodni dopisnik CNN-a Brent Sadler izrazio je zadovoljstvo zbog Ćosićevog angažmana, navodeći da mu njegovo poznavanje Srbije iz pozicije novinara iz zemlje i van nje, daje širok pogled na događaje.

Direktori programa za Hrvatsku i Bosnu i Hervegovinu biće bivši direktor vijesti i aktuelnosti na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) u Zagrebu Dubravko Merlić i glavni urednik Regionalne direkcije turske novinske agencije Anatolija za Balkan, sa sjedištem u Sarajevu, Amir Zukić.

Glavni finansijski investitor iza N1 projekta je United Group, "vodeća pay TV platforma u jugoistočnoj Evropi" koja obuhvata i kablovske operatere - SBB u Srbiji, "Telemać" u Sloveniji i u Bosni i Hercegovini, kao i satelitsku platformu "Total TV".

U oktobru 2013. godine, svjetski investicioni fond KKR sa sjedištem u Njujorku preuzeo je "United Group", što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnu Evropu.

(tanjug / media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.