Breaking News
recent

Neterra smanjila broj kanala na poziciji 4W

Bugarski operater Neterra znatno je reducirao svoju programsku ponudu na satelitu Amos 2 (4°W). Od postojeća dva DVB-S2 multipleksa najprije je ugašen jedan a zatim i drugi.

Umjesto njih, nedavno je pokrenut mini paket s jednim kanalom.

Neterra je prethodno testirala svoju DTH platformu "W4" na frekvencijama 10,890 GHz, pol. H i 10,925 GHz, pol. H. Oba multipleksa su zatim ugašena i zamijenjena novim mini paketom, koji sadrži jedan kanal - Spark CEE kodiran u sistemu Panaccess.

Novi tehnički parametri:

• Amos 2 (4°W), freq. 10,876 GHz, pol. H, SR 7500, FEC 2/3, DVB-S2/QPSK, CA Panaccess

Razlozi za smanjenje programske ponude platforme Neterra na poziciji 4°W nisu poznati. Na oficijelnim stranicama operatera još uvijek nema informacija o budućoj DTH platformi. Moguć razlog je odluka tvrtke s obzirom na situaciju na bugarskom tržištu.

Prisjetimo se, da je Neterra prvo postigla dogovor sa skandinavsksim operaterom Telenor Satellite Boradcasting (TSBc) za transponderski kapacitet na satelitu Thor 6 (0,8°W). Tu je okončala testiranja, a zatim preselila na poziciju 4°W.

Na bugarskom tržištu donedavno je služila platforma Satellite BG, koja je surađivala s vlasnikom platforme SkyLink. Satellite BG je prije 1,5 godinu prestala s radom. Nedavno se u Bugarskoj pojavio još jedan novi igrač - Mtel. Nova DTH platforma koristi kapacitete na satelitu Eutelsat 16A.

Izvor: parabola.cz

Nema komentara:

Pokreće Blogger.