Weather (state,county)

Najnovije vijesti

26. kolo Bundeslige

56. sezona Bundeslige ulazi u završnu fazu koja će doneti mnogo uzbuđenja, jer su razlike među konkurentima male, a u evropskim kupovima ima ograničen broj mesta.
Nakon 25 odigranih kola u fudbalskom prvenstvu Nemačke, branilac titule, ekipa Bajerna je smenila Dortmund na čelu tabele. U Završnicu sezone veliki rivali ulaze sa istim brojem bodova, uz nešto bolju gol razliku Bavaraca. Njihov prvi pratilac je Lajpcig, koji zaostaje 11 bodova, odnosno za "salataru" će se boriti samo "milioneri" i Bajern.

Trenutno se izdvojila prateća četvorka, predvođena Lajpcigom, koja popunjava "evropska" mesta na tabeli. Pored "crvenih bikova" tu su i Menhengladbah, Ajntraht i Bajer.

26. kolo Bundeslige otvoriće Borusija i Frajburg u Menhengladbahu. Za očekivati je da domaćin slavi pobedu, jer gosti imaju očajan učinak, u poslednjih 16 utakmica u Menhengladbahu, Frajburg je slavio samo jednom, pro 22 godine. Borusija ima i dodatni motiv, jer je oktobra meseca prošle godine poražena u Frajburgu sa 3:1.

Nakon trijumfa u Milanu protiv Intera, ekipa Ajntrahta će u Frankfurtu ugostiti Nirnberg. Luka Jović je doneo pobedu ekipi i plasman u četvrtfinale Lige Evrope, čime je nastavljena impresivna serija Ajntrahta, koji u 2019. godini ne zna za poraz u svim takmičenjima. Učinak Frankfurta je 6 pobeda i isto toliko remija. Luka Jović je i najbolji strelac Frankfurta u sezoni, sa 15 pogodaka, i nedostaju mu još samo četiri gola u Bundesligi da bi srpski internacionalac izjednačio rekord kluba, koji je postavio Aleksanda Mejer pre tri godine.

Svi mečevi Bundeslige dostupni su na Eurosport Plejeru.

Plan direktnih prenosa na Eurosportu 2:

15.03. 20:28 Menhengladbah - Frajburg

16.03. 15:30 Šalke 04 - Lajpcig

18:30 Herta Berlin - Borusija Dortmund

17.03. 13:30 Bajer Leverkuzen - Verder Bremen

15:30 Ajntraht Frankfurt - Nirnberg

18:00 Bajern Minhen - Majnc

Nema komentara