Breaking News
recent

Telekom Srbija distributer programa RTRS-a, ATV-a i K3 na digitalnim platformama

BANJALUKA – Ugovor o distribuciji TV signala van granica BiH i na sve postojeće i buduće platforme potpisan je između predstavnika Telekoma Srbije, Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), banjalučke Alternativne televizije (ATV) i prnjavorske K3 televizije.

Predstavnici Telekoma Srbije i RTRS-a potpisali su i protokol o saradnji u vezi sa zajedničkom proizvodnjom novog televizijskog serijskog programa. Riječ je o snimanju serije „Složna braća“ – drugi dio, a u planu je i snimanje istorijskih serijala koji su od značaja za zajedničku istoriju Srpske i Srbije.

Generalni direktor kompanije M:tel Marko Lopičić rekao je da je potpisivanje ugovora dokaz da ova kompanija prati dešavanja na globalnom tržištu telekomunikacija.

„Ono što je naša vizija jeste da uvek budemo za korak ispred drugih i da budemo prvi izbor kod naših korisnika u svetu digitalnih usluga. Jedna od nerazdvojnih stvari u tom svetu je i distribucija sadržaja“, kazao je Lopičić.

Koordinator za multimediju i internet Telekoma Srbije Vladimir Lučić zahvalio se predstavnicima televizija što žele da učestvuju u projektu te kompanije.

“Partnerstvo sa bitnim nacionalnim televizijama nam je jako važno. Ljudi u dijaspori i svetu će dobiti kvalitetan skup kanala iz regiona, a s druge strane ćemo ulagati u nov i inovativan sadržaj. Sami kanali će ovim dobiti nova sredstva i podići kvalitet svojih usluga”, rekao je Lučić.

Što se tiče sa zajedničkog snimanja serijskog programa, Lučić je rekao da u regionu postoje kvalitetni glumci i scenaristi i da je samo nedostajala karika, pouzdan finasijski partner koji može da nivo produkcije podigne na svjetski nivo.

„Napravićemo serije i filmski program s kojim ćemo biti ponosni, a potrudićemo se da se nađu i na najjačim svetskim platformama kao što su Netflix i HBO“, kazao je Lučić.

Direktor RTRS-a Draško Milinović rekao je da je potpisivanje ugovora o distribuciji TV signala značajno jer su se sve televizije suočavale sa krađom signala i ilegalnom distribucijom na različitim platformama.

“Ovim ugovorom je distribucija legalizovana, jer Telekom Srbija ovim eksluzivno preuzima distribuciju oba kanala RTRS-a širom svijeta i na postojećim i budućim platformama”, istakao je Milinović.

Po pitanju snimanja serijskog sadržaja, Milinović je kazao da će pokušati da okupe sve oni koji nisu do sada mogli u punom kapacitetu da se pokažu, te da će RTRS kao i RTS biti nosilac razvoja serijskog programa.

Direktor ATV-a Vedran Škoro kazao je da ugovor ima višestruk značaj.

“ATV višestruko dobija potpisivanjem ugovora sa velikom kompanijom kao što je Telekom Srbija. Prije svega, dobijamo povećanje zastupljenosti programa ATV-a na savremenim distributivnim platformama, kao i unapređenje dostupnosti signala ATV-a za gledaoce u dijaspori i cijelom svijetu. Takođe dobijamo pravnu sigurnost, kao i značajnu finansijsku dobit”, naveo je Škoro i dodao da će se saradnja sa Telekomom ogledati i u koprodukciji serija što je značajno ne samo za televiziju, već i Banjaluku i Republiku Srpsku.

Zamjenik direktora K3 Branko Dakić zahvalio se Telekomu što je prepoznao ovu televiziju kao vrijednu učešća u projektu distribucije TV signala.

“Otvaraju nam se mogućnosti približavanja gledaocima, ne samo na Adriatik regiju  već na cijeli svijet. Velik broj naših gledalaca nas prati u inostranstvu i ovo je značajno za nas. Nadam se da će saradnja sa Telekomom biti i na drugim projektima”, naveo je Dakić.

Ugovor o distribuciji TV programa Telekom Srbije potpisao je ranije i sa bijeljinskom BN televizijom.

Izvor: capital.ba

Nema komentara:

Pokreće Blogger.