Breaking News
recent

RTS 1 uživo

 

Radiotelevizija Srbije (skrać. RTS) je nacionalna medijska kuća u Srbiji, osnovana 1. siječnja 1992. godine. Tada se sastojala od Radiotelevizije Beograd, Radiotelevizije Novi Sad i Radiotelevizije Priština. Ponovnim uvođenjem pretplate, koja je ukinuta 2001. godine, i oslobađanjem od budžetskog financiranja, stvaraju se ključni uvjeti za njenu transformaciju. Danas je RTS punopravan član Europske radiodifuzne unije (European Broadcasting Union).
Televizijski kanali

Radiotelevizija Srbije danas obuhvaća pet stalnih kanala:

    RTS1 - Najstariji televizijski kanal u Srbiji koji je svoje emitiranje započeo 23. kolovoza 1958. godine. Dostupan je besplatno putem nacionalne mreže i trenutno je jedan je od najgledanijih televizijskih kanala u zemlji.

    RTS2 - Prvi televizijski kanal u Srbiji koji se emitira u boji, a započeo je s emitiranje 31. prosinca 1971. godine. Besplatno se emitira putem nacionalne mreže. Prvenstveno je program fokusiran na edukativan i sportski program, televizijske serije i filmove, kao i prijenos parlamentarnih zasjedanja Skupštine Srbije.
    RTS3 - Prvi digitalni televizijski kanal koji je emitiranje započeo 25. studenog 2008. godine kao RTS Digital. Treći program prikazuje kulturni-obrazovni program kao i glazbeni program te brojne baletne predstave.
    RTS HD - Prvi HD televizijski kanal u Srbiji. S emitiranjem je započeo 9. rujna 2009. godine te je dostupan putem kabelskih operatera i satelita.
    RTS SVET (ranije RTS SAT(ELIT)) - Televizijski program koji je emitiranje započeo 14. svibnja 1991. godine kao satelitski program iz Srbije dijaspori u svijetu. Na RTS Sat prikazuju se najpopularniji sadržaji koji su se emitirali na RTS1, RTS2 i RTS3. Program je moguće pratiti u Australiji, Europi, Sjevernom Americi te Rusiji, Bjelorusiji, Kazahstanu i Armeniji.

RTS kanale je moguće pratiti i uživo putem platforme RTS Planeta na adresi https://rtsplaneta.rs/

Nema komentara:

Pokreće Blogger.