Breaking News
recent

Televizija N1 BiH dobila dozvolu za nacionalno emitiranje u Bosni i Hercegovini

 

Televizija N1, koja posluje u okviru kompanije United Media, dobila je od regulatornih tijela Bosne i Hercegovine dozvolu za nacionalno emitiranje.

Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine je, u okviru digitalizacije tržišta televizijskog emitiranja, provela javni natječaj na kojem je N1 BH dobila dozvolu za emitiranje TV programa putem digitalnog zemaljskog signala na teritoriju cijele zemlje.

„Činjenica da će N1 televizija biti dostupna svim građanima Bosne i Hercegovine je velika vijest, i za nas ali i za njih. N1 godinama dokazuje da radi u javnom interesu, da je pouzdan izvor točnih i provjerenih informacija, a sada će konačno taj program biti vidljiv na teritoriju cijele zemlje. Svojim kvalitetom, program N1 je odavno zaslužio nacionalnu dozvolu, baš kao što je to slučaj u Srbiji i Hrvatskoj. Svjedoci smo da je prisustvo profesionalnih medija važno za demokratizaciju i razvoj cijelog društva”, istaknula je izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić.

News direktor N1 televizije u Bosni i Hercegovini Amir Zukić ponosan je i sretan što će ta televizija putem mreže zemaljskog digitalnog emitiranja stići u domove svih ljudi u Bosni i Hercegovini. „U ovih osam i pol godina, koliko je N1 televizija prisutna na medijskoj sceni, primili smo bezbroj poziva s upitom kada će nas svi moći gledati. Konačno dolazi i to vrijeme. Sloboda, neovisnost, točnost i pravovremenost ostaju ključne vodilje N1 u proizvodnji 12 sati programa uživo svakog dana. Bez cenzure i bez kompromisa“, naglašava Zukić.

„I dalje ćemo biti uvijek prvi na mjestu dogadjaja, javljati se uživo sa svih lokacija, postavljati gostima u studiju i najteža pitanja, istraživati i otkrivati, a sve to kako bismo publici omogućili da bude objektivno, točno i na vrijeme informirana. U ime 100 zaposlenika N1 BiH izražavam zahvalnost svima vama koji nas kontinuirano vjerno pratite i radujemo se što će se zajednica gledatelja N1, zahvaljujući digitalnom emitiranju, uskoro povećati. Vaš smo glas. Hvala na povjerenju!“, poručio je direktor N1 Amir Zukić.

Kao informativni kablovski kanal, N1 postoji od 2014. godine i u javnosti se profilirao kao televizija kojoj građani vjeruju, kao profesionalan, neovisan i objektivan medij. To dokazuju i mjerenja gledanosti po kojima je N1 u samom vrhu na svim platformama na kojima je dostupan. Prema istraživanju koje je u travnju 2022. provela agencija Ipsos, N1 je među televizijama kojima publika u BiH najviše vjeruje.

Emisije koje su do sada privlačile veliku pažnju gledatelja i na profesionalan, etičan i zanimljiv način tretirale najaktualnije teme političkog, privrednog i kulturnog života su temelj N1. Uz postojeće prepoznatljive sadržaje, N1 u narednom periodu pokreće i dokumentarno-istraživački serijal „Ispod površine“ u kojem će dodatno istraživati afere koje potresaju bh. javnost, a koje nikako da dobiju epilog.

Na osnovu izdane dozvole RAK-a, svi korisnici u Bosni i Hercegovini koji imaju tehnički pristup (DVB-T2 signal) moći će pratiti N1 kanal u Multipleksu D na poziciji 7.

N1 će dobivanjem nacionalne dozvole prerasti iz prekograničnog kablovskog kanala u nacionalnog emitera u Bosni i Hercegovini. Jedna je od brojnih televizija koje posluju u okviru United Media, vodeće medijske kompanije u jugoistočnoj Europi. Portfelj grupacije čini više od 55 kablovskih kanala, šest televizija s nacionalnom frekvencijom, 30 web portala, radiopostaja i tiskanih izdanja. Kompanija posluje u osam zemalja i ima 4.200 zaposlenih.

Izvor: https://n1info.baNema komentara:

Pokreće Blogger.