Breaking News
recent

Kanali grupe Viasat prestaju emitirati na području Ukrajine

 

Kanali iz grupe Viasat World više neće biti dostupni u Ukrajini nakon što su isključeni s popisa dopuštenih međunarodnih TV i radijskih organizacija koji je sastavio državni regulator za emitiranje. Odluka o izbacivanju Viasata znači da će kanali Viasat Kino Action, Viasat Kino, Viasat Kino World, Viasat Kino Comedy, Viasat Kino Megahit, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature i Epic Drama nestati s ukrajinskih TV ekrana.

Distributeri, uključujući najvećeg kabelskog operatera u zemlji, Voliju, više neće moći uključiti Viasat kanale u svoje ponude, uključujući OTT.

Volia je nedavno dodala kanale Discoveryja u svoju liniju, pružajući pristup Discoveryju, Discovery Scienceu, Animal Planetu, Investigation Discoveryju, TLC-u, Eurosportu 1 i Eurosportu 2 nekim korisnicima.

Ukrajinsko regulatorno tijelo, Nacionalno vijeće Ukrajine za televiziju i radiodifuziju, ranije je pojasnilo vlasništvo nad Viasat Worldom i činjenicu da je značajan dio svojih prihoda stekao na ruskom tržištu kao razloge za zabrinutost.

Ukrajina je nastojala da isključi kanale koji imaju veze sa Rusijom iz emitovanja na svojoj teritoriji od početka ruske invazije.

Viasat World nije jedini emiter koji je nestao sa ukrajinskih ekrana u najnovijem ažuriranju liste dozvoljenih kanala.

Kanali Bollywood HD, Playboy TV, Gulli, TiJi, CNL TV, Museum, MyZenTV i TRT World su također isključeni.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.