Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Nova TV uživo

 

Nova TV je hrvatska televizijska mreža koja je s emitiranjem počela 28. svibnja 2000. godine. Nalazi se pod vlasništvom grupacije United Media, koja je dio tvrtke United Group. Sjedište televizije nalazi se na adresi Remetinečka cesta 139, Zagreb.

Nova TV vlasnik je televizija u Hrvatskoj kao što su Doma TV i Mini TV. Dio je brenda Nova TV, koji predstavlja regionalnu televizijsku mrežu.

S početkom emitiranja 2000. godine Nova TV je razvila cjelovitu tehničku, organizacijsku, ljudsku i programsku infrastrukturu te postavila temelje moderne televizije u Hrvatskoj. Kao prva nacionalna komercijalna televizija, Nova TV je uložila u izgradnju, postavljanje i razvoj odašiljačke mreže te vlastitim sredstvima ostvarila 89 posto pokrivenosti teritorija i 90 posto domaćinstava u Hrvatskoj.

Svoju strategiju razvoja novih kanala Nova TV započela je 2008. s dječjim kanalom Mini TV u potpunosti sinkroniziranim na hrvatski jezik koji se prenosi putem IPTV-a i kabla. Iste godine s radom je započeo i digitalizirani kanal Nova HD. Prvi specijalizirani zabavni kanal Doma TV pokrenut je u siječnju 2011., dok je međunarodni kanal Nova World namijenjen hrvatskom iseljeništvu pokrenut iste godine u ožujku. Nova TV danas emitira dva HD kanala: Nova HD i Doma HD, a oba se mogu pronaći kod domaćih kabelskih operatera.

U ožujku 2019. godine Nova TV javnosti prezentira svoj novi vizualni identitet.

Emisije Nove TV moguće je pratiti putem portala https://novavideo.dnevnik.hr

Nema komentara