Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Holivudski producenti kupuju dio Pinka

Poslije turbulentne godine i minusa od 45 miliona eura, Željko Mitrović je uspio da stabilizuje situaciju na TV "Pink".

 - Stabilizacija "Pink sistema" se obavlja iz dodatnih finansijskih injekcija. Ja sam iz svojih privatnih sredstava uložio četiri miliona eura, a u drugoj polovini godine uložiću još šest kako bi naše poslovanje bilo potpuno stabilno. Moj privatni "dokap" biće deset miliona. Imali smo značajne eksterne prihode i dividende od naših poslova u drugim zemljama. Očekujem značajnu naplatu trenutne medijske dominacije "Pinka". Mi smo trenutno po rejtinzima povremeno duplo bolji od konkurencije, a rejting "Prve" je vraćen na nivo koji je nekada imala Televizija "Foks". Planiramo da sveukupna investicija u sistemski rifreš bude 18 miliona eura. A za novu jesenju sezonu pazarili smo veliki broj megaprojekata na Sajmu medija u Kanu, prije dvije nedjelje, ali dok ne potpišemo sve ugovore, ne mogu ništa da otkrivam - kaže Mitrović za "Blic".

Vlasnik "Pinka" ovih dana intenzivno pregovara sa ljudima koje bi volio da vidi kao partnere svoje komanije. U pitanju su holivudski producenti koje predvodi slavni Mark Kanton, čovjek koji je stajao na čelu velikih komanija kao što su "Worner Bros" i Sonijev "Columbija Tristar Motion Pictures". Kanton je izvršni producent hitova kao što su "300", "Pirana", "Besmrtnici".

- Mark Kanton i Arno Makarčić, vlasnici "Atmosphere entertaiment" koji sarađuju sa "Worner Brossom", nude mi partnerstvo sa trideset posto učešća. Njihova kompanija je pored filma "300" snimila veliki broj holivudskih blokbastera. Oni bi se značajno uključili zajedno sa PFI na koprodukcijama koje bi se radile u našoj zemlji. Mi čekamo samo da se donese još par amandmana koji su dopuna već izglasanog zakona o povratku takse kompanijama koje u Srbiji snimaju filmove. Naš ugovor sa "Atmosphere entertaiment" bi trebalo da bude početak ozbiljne filmske produkcije u Srbiji. Očekujem da se sve ovo realizuje početkom jeseni - objašnjava Mitrović.

Izvor: blic

Nema komentara