Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Televizijski program JRT starta 28.novembra?

Sve popularniji projekat mladih entuzijasta iz bivše Jugoslavije, pod imenom Jugoslovenska radio televizija (JRT) nailazi na sve veću podršku u javnosti. U današnjoj emisiji Forum TV Atlas, najavljen je start radio stanice u narednih nekoliko nedjelja, dok je početak televizijskog programa JRT planiran za 28. novembar 2012. godine. I radio i televizija će za početak emitirati putem interneta, a kada se steknu bolji finansijski uvjeti program će se moći pratiti i na radio i TV uređajima.

Do sada je, za JRT "pristalo da radi" oko 50 volontera iz cijele bivše države, koji za sada nemaju nikakvih prihoda od ovih angažmana.

Promocije JRT-a do sada su održane u pojedinim gradovima, kao što su Split, Visoko, Sarajevo.

Ideja o pokretanju JRT-a potekla je od strane 17-godišnjaka Benjamina Hasanića koji je "zbog previše nacionalizma u BiH i regionu poželio da pokrene televiziju koja će plasirati isključivo informacije". JRT neće sarađivati sa državnim televizijama bivše Jugoslavije, već će imati svoje centre u svim većim gradovima. Logističku podršku i saradnju su ponudile televizije B92 i Atlas TV.

Najavljeno je da će JRT pretežno emitirati program iz vlastite produkcije i to preko 18 sati programa dnevno.

Program JRT pripremaju četiri redakcije:

 -redakcija informativo-političkog programa;
-redakcija zabavnog i sportskog programa;
-redakcija filmskog i dokumentarnog programa;
-redakcija kulturno-obrazovnog, dječijeg i omladinskog programa.

{youtube}mG1VPkplQow{/youtube}

 Autor: media-sat.net

 

 

Nema komentara