Weather (state,county)

Najnovije vijesti

MTG pokreće 3 nova HD filmska kanala za Rusiju, Ukrajinu i CIS

Međunarodna medijska grupacija Modern Times Group (MTG AB), objavila je danas da će Viasat Broadcasting pokrenuti tri nova HD filmska kanala, TV1000 Premium HD,TV1000 Megahit HD i TV1000 Comedy HD, u Rusiji, Ukrajini i državama CIS-a u oktobru 2012. Kanali će prvenstveno imati sadržaj iz četiri velika holivudska studija, uključujući Twentieth Century Fox Television Distribution, Sony Pictures Television i Warner Bros, s kojima Grupa potpisala višegodišnja ekskluzivna pay-TV i online movie prava za pomenuta područja.

TV1000 Premium HD će se fokusirati na premijere, nagrađivane naslove iz holivudskih studija i nezavisnih lokalnih distributera. TV1000 Megahit HD će sadržavati uglavnom premijere najnovijih blockbustera iz Hollywooda i Rusije. TV1000 Comedy HD nudit će američke filmske komedije. Stanice će emitirati 24 sata dnevno u HD rezoluciji i sa zvukom u Dolby Digital 5.1. Neruski filmovi bit će sinhronizovani na ruski jezik.

Novi kanali će biti dostupni putem satelita, kablovskih i IPTV operatera i DVB-T mreže, a proširit će postojeći portfelj plaćenih kanala - TV1000 East, TV1000 Russian Kino, TV1000 Action East, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Viasat Nature HD, Viasat History HD i Viasat Sport. Stanice TV1000 East i TV1000 Russian Kino su dva najgledanija pay-TV kanala u Rusiji.

Od knjižnice Century Fox Television Distribution gledatelji će moći vidjeti naslove kao što su Rise of the Planet of The Apes, X-Men First Class i The Descendants. Od Sony Pictures Television u ponudi će biti The Amazing Spider-Man, Total Recall i Men in Black 3 i Warner Bros.

Izvor: parabola.cz

Nema komentara