Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Regionalni Vh1 kanal starta krajem septembra!

Krajem septembra sa radom počinje regionalni kanal televizije Vh1!  Nezaobilazna TV destinacija za sve ljubitelje muzike doživjeće svoj preobražaj, pa će sada muzički program biti obogaćen i muzikom najpopularnijih regionalnih izvođača.

Nastavljajući dobro poznatu Vh1 tradiciju, gledaoci će biti u prilici da uživaju u muzičkim spotovima iz svih dekada istorije popularne muzike, a po prvi put će se u programu naći i spotovi izvođača iz bogate muzičke istorije našeg regiona na kojima su odrastale generacije ljubitelja muzike.

"Koncepcija programa se neće promijeniti. Vh1 ostaje kanal koji će 24 sata emitovati samo muziku i video spotove, ali će regionalni Vh1 pratiti poboljšanja u odabiru muzike, uređivačke politike i novih muzičkih segmenata. Ono što će se promijeniti, i zbog čega smo mi veoma nestrpljivi da krenemo sa emitovanjem programa, jesu spotovi domaćih izvođača koje ćemo prikazivati. Vrijeme je da Vh1 otvori vrata bogatoj muzičkoj istoriji regiona, i ovo smatramo revolucionarnim korakom u domaćoj muzičkoj industriji, koja će pomoći izvođačima, a nas vratiti u neka sretnija vremena za pop i rock muziku na ovim prostorima. Arhivski materijal je toliko dragocjen, šarenolik i zanimljiv da će svakako biti u najmanju ruku interesantno sve to ponovo vidjeti na televiziji", rekao je povodom pokretanja regionalnog Vh1 kanala glavni i odgovorni  urednik MTV i Vh1 kanala Ninoslav Jovanović.

Svoju podršku otvaranju regionalnog Vh1 kanala upitio je i veliki broj muzičara iz svih zemalja u region među kojima su Bajaga, Massimo, Đule iz Van Gogha, grupa Jinx...

"Veoma mi je drago što konačno kreće regionalni Vh1, televizija na kojoj će gledaoci moći da čuju i vide, nadam se, gomilu dobre domaće muzike i spotova. Posebno se nadam da će odgovorni ljudi na Vh1 podrobno istražiti brojne arhive i izvući na svjetlost dana neke davno zaboravljene pjesme i izvođače koje treba upoznati sa novim generacijama ljubitelja muzike" –  kaže Momčilo Bajagić, frontmen grupe Bajaga i instruktori.

"Meni kao muzičaru uvijek je veliki događaj pokretanje novog programa koji promoviše muziku, a pogotovo onu vizuelnu. To nas muzičare tjera da što bolje i što kvalitetnije napravimo svoje videospotove ne bi li bili dovoljno dobri da se vrtimo uz velike svjetske zvezde" – kaže hrvatski pop pjevač Massimo Savić

"Jako nam je drago što se i Vh1 okreće prema nama. Jinx su uvek dosta pazili na svoje spotove i otvaranje još jednog kanala na kojem će se vrtjeti nam jako odgovara, a i Vh1 je kanal koji vrti malo ozbiljniju, odrasliju muziku koju volimo da slušamo." – Jinx

"S obzirom da volim da gledam Vh1 odlična mi je vijest da se pokreće regionalna verzija. Naravno, biće to i još jedan kanal na kojem će bendovi i muzičari, pa tako i ja, zavrtjeti svoje spotove." - kaže Neno Belan

Iza pokretanja regionalnog Vh1 kanala stoji tvrtka MTV Adria koja je vlasnik licnence MTV Networks za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru koja u regionu već emituje tri programa MTV kanala za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

{youtube}LD_nNmYjx24{/youtube}

Vh1 kanal je dio lanca MTV Networks, koji pripada tvrtki Viacom International Media Networks (VIMN) i  gleda se u više od 1.8 miliona domaćinstava širom regiona. Vh1 je dio osnovnog paketa svih kablovskih, IPTV i DTH operatera i emituje muzički program 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici.

(MTV / media-sat.net)

Nema komentara