Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Alarab - nova konkurencija za Al Jazeeru

Saudijski princ Alwaleed bin Talal u ljeto 2013. godine pokrenut će međunarodni satelitski kanal pod imenom Alarab. Sjedište stanice bit će u Bahreinu. Predpostavlja se, da će projekat Alarab biti konkurencija popularnoj televiziji Al Jazeera.

Novi informativni kanal Alarab emitirat će najnovije vijesti iz cijelog svijeta, iz politike, socijalnih i ekonomskih dešavanja u arapskom svijetu. Stanica je već potpisala ugovor o saradnji sa Bloomberg TV.

Uzor za Alarab će biti poznati međunaordni kanali na arapskom jeziku kao što su Al Jazeera (Katar), Al Arabiya (Saudijska Arabija i UAE) i Sky News Artábia (Velika Britanija i UAE). Alarab, također će biti konkurencija iranskom državnom kanalu Al-Alam i arapskom BBC.

U oktobru 2011. godine, lokalna vlada najavila je kampanju za promovisanje širenja svojih pogleda na svijet. Rezultat je bio pokretanje međunarodnog kanala Bahrain International Channel i smiještanje na poziciju Eutelsat Hot Bird (13°E). Ranije su se kanali iz Bahreina emitirali isključivo preko arapskih satelitskih pozicija.

Izvor: satkurier.pl / parabola.cz

Nema komentara