Weather (state,county)

Najnovije vijesti

HRT 4 starta 24. prosinca?

Hrvatska televizija dobit će svoj četvrti, dugonajavljivan informativni program. HRT 4 krenut će testno 21. prosinca, a u “punom pogonu” na Badnjak 24. prosinca, piše Jutarnji.hr. Idejni začetnik ovog projekta bila je Tena Perišin, a operativa “četvorke” sada je povjerena Sanji Gvozdanović.

Kako su nam objasnili na Prisavlju, bit će to pilot-projekt za novi ustroj HRT-a kako ga je zamislio novi šef Goran Radman. Točnije, radit će ga Hrvatski radio, Hrvatska televizija i novi mediji, dakle bit će multimedijalan. To je osnova kako je zamišljen novi program kojem će baza, naravno, biti informativne emisije, a i dokumentarci, no prvenstveno oni politički i koji prate aktualne društvene događaje.

Vijesti će na njemu ići tijekom cijelog dana, no nemaju namjeru biti sami sebi konkurencija, posebno ne središnjem Dnevniku HTV-a.

 Dosta će se oslanjati na Regionalni dnevnik, Hrvatski radio bit će uključen sa svojim jačim emisijama. Lica HRT4, kao i sam program, bit će javnosti predstavljeni 19. prosinca.

Drugima smanjili budžet

Kako bi isfinancirali novi kanal, na Prisavlju su morali smanjiti budžete drugim programima. Među njima je i Zabavni, kojem je budžet za 2013. znatno smanjen (razlog je i financiranje HRT3), pa će se tako neke velike i skupe emisije ugasiti, poput “Zvijezda pjevaju”. Inače, glasine koje su počele kružiti HRT-om su da više neće biti novih sezona “Plesa sa zvijezdama”, “Pjevaj moju pjesmu” Miroslava Škore te showa “Volim Hrvatsku”, čija se prva sezona upravo emitira.

- Projekcija starih i novih projekata u Zabavnom programu za 2013. godinu, usprkos svemu, nije bitno narušena. Iščekujući rebalans u prvom kvartalu iduće godine, predviđen je i veliki show petkom (‘Pjevaj moju pjesmu’, a nakon njega će krenuti novi glazbeni talk show Marka Tolje) te nova sezona emisija ‘Volim Hrvatsku’, ‘Lijepom našom’, ‘Porin’, ‘Jadranske igre’, ‘Ples sa zvijezdama’. Pokrenut ćemo i novi kviz čiji se najbolji format, bio on domaći ili strani, još uvijek traži (umjesto ‘Sve u 7’), a željeli bismo uvesti i novi domaći dnevni kviz za koji već imamo odličan prijedlog.

U potrazi smo i za novim projektom koji će zamijeniti ‘Do posljednjeg zbora’ koji će ići još jednu sezonu. U pripremi su nam i docutainment formati te novi kulinarski show - odgovorili su nam iz Odjela za odnose s javnošću HRT-a. Što se tiče onih koji se ukidaju, svoju odluku su objasnili logičnom poslovnom procjenom.

Odustali od licence

- Zasad smo odustali samo od showa ‘Zvijezde pjevaju’, o čemu je bilo govora već prošle sezone. Taj se format, za razliku od ‘Plesa sa zvijezdama’, potrošio, vlasnici originala nisu ga osvježili, a i urednici drže da je sve teže pronaći kvalitetne sudionike showa.

Odustali smo i od ‘Dore’ kao višetjednog ili trodnevnog projekta, jer ćemo novac predviđen za ‘Doru’ potrošiti na kvalitetniju glazbenu i videoprodukciju same pjesme, višemjesečnu promociju i multimedijski iskorak u prezentaciji Hrvatske i njezine pjesme na Eurosongu - uzvraćeno je na Prisavlju.

Odgovor na pitanje što će raditi njihovih 27 urednika, koliko ih imaju u Zabavnom programu, s obzirom na štednju, glasio je nakon prethodno izrecitiranog odgovora: “Posla za urednike bit će napretek”.

Izvor: jutarnji.hr

Nema komentara