Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Russia Today stigao u Gruziju

Ruski informativni kanal Russia Today (RT) počinje sa satelitskim emitiranjem u Gruziji, saopštila je danas press-služba kanala.

Iz RT navode da će kanal biti emitiran u mreži jedne od vodećih operatera kablovske televizije u zemlji - Silknet, čiji broj gledatelja iznosi oko 200 hiljada.

"Oduševljeni smo što se naš kanal sada emitira i u Gruziji. Proširenje na druge mreže jedan je od glavnih prioriteta. S obzirom na sve veću popularnost kanal Russia Today, kao važnog alternativnog izvora informacija , kablovski operateri iz raznih zemalja sa zadovoljstvom uključuju u svoju mrežu," - rekala je glavna urednica Margarita Simonyan.

"Mi se nadamo da će publika u Gruziji cijeniti naš kanal, kao što je cijenjen u SAD, Velikoj Britaniji i drugim zemljama, gdje je RT na vodećoj poziciji", - dodala je ona.

Međunarodni informativni kanal RT osnovan je 2005. Danas se putem satelita emitira na engleskom, španskom i arapskom jeziku iz studija u Moskvi i Washingtonu, a prati ga 550 miliona gledatelja širom svijeta, više od četvrtine svjetskih kablovskih pretplatnika. Emitira se putem 30 satelita i na oko 500 operatera.

Izvor: telesat-news.net

prijevod: media-sat.net

Nema komentara