Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Neuspjelo lansiranje satelita Intelsat 27

Intelsat S.A., vodeći svjetski provider satelitskih usluga, objavio je danas da je rano jutros u 01:57 sati (EST) došlo do greške prilikom lansiranja satelita Intelsat 27, oko 40 sekundi nakon polijetanja. Zenit 3SL raketa je nosač satelita kojeg je izgradila tvrtka Boeing. Intelsat 27 će raditi na poziciji 304.5º E, lokaciji koju trenutno zauzimaju Intelsat 805 i Galaxy 11. Satelit je dizajniran da pruža usluge kupcima u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, sjevernom Atlantiku i Evropi.

Sea Launch će formirati Nadzorni odbor koji će odrediti uzrok neuspjeha nakon pregleda. Usluga klijentima neće biti prekinuta sa satelita Intelsat 805 i Galaxy 11 nakon današnjeg događaja. Intelsat predano radi sa svojim klijentima za identifikaciju najprikladnijih rješenja kontinuiranih usluga.

"Jasno je da smo razočarani ishodom lansiranja. Uzrok kvara nije poznat, ali mi ćemo blisko sarađivati sa našima partnerima zaduženim za lansiranje i proizvodnju kako bi se utvrdili potrebni daljnji koraci", rekao je izvršni direktor Intelsata, David McGlade.

(Intelsat / media-sat.net)

Nema komentara