Weather (state,county)

Najnovije vijesti

RTRS startao na transponderu Team:Sat

Televizijski program RTRS (Radio-televizije Republike Srpske) od danas je dostupan i putem transpondera Team:Sat na satelitu Eutelsat 16A.

Kanal je trenutno dostupan u nekodiranom obliku i za sada nije poznato do kada će emitirati u tom obliku.

Televizija Republike Srpske počela je s radom 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi Dnevnik iz banjalučkog studija. U maju iste godine kanal "S" iz Pala počeo je s emitovanjem svog programa, sve do 31.12.1993. godine kada je uspostavljen zajednički sistem prenosa i emitovanja programa Srpske radio-televizije, odnosno Radio-televizije Republike Srpske.

Radio Televizija Republike Srpske jedan je od tri ravnopravna emitera u okviru Јavnog servisa Bosne i Hercegovine, koja prati dešavanja prije svega u Republici Srpskoj.

Program Televizije pripremaju četiri redakcije: Redakcija informativno-političkog programa, Redakcija zabavnog i sportskog programa, Redakcija filmskog i dokumentarnog programa i Redakcija kulturno-obrazovnog, dječijeg i omladinskog programa.

RTRS je dostupan putem zemaljske i kablovskih mreža u BiH, putem live streaminga na portalu rtrs.tv, i platformi Total TV na poziciji 16°E.

Tehnički parametri na transponderu Team:Sat:

* Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,262 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA

(media-sat.net)

Nema komentara