Weather (state,county)

Najnovije vijesti

SES i Telekom Srbija potpisali višegodišnji sporazum za korištenje kapaciteta na poziciji 23,5E

Satelitski operater SES (Astra) objavio je danas da je potpisao višegodišnji sporazum sa Telekom Srbija za korištenje kapaciteta na satelitu Astra 3B na orbitalnoj poziciji 23,5 stepeni istočno.

Telekom Srbija trenutno koristi kapacitet operatera SES na poziciji 19,2 st. istočno, gdje omogućava prijenos satelitskog programa RTS SAT i radio stanice Radio Beograd. Prema novom ugovoru, Telekom Srbija će koristiti dodatne kapacitete na poziciji 23,5E za feed TV, radio i podatkovne usluge.

"Najnoviji ugovor potpisan sa Telekom Srbija opet potvrđuje, da kupci cijene ovu orbitalnu poziciju operatera SES, profesionalan tim i izvrsnu uslugu. Također, ovo je značajan korak za nastavak pružanja kapaciteta Telekomu Srbija na novoj orbitalnoj poziciji i za non-DTH usluge. Nama je zadovoljstvo podržati ovo ojačano partnerstvo i mi ćemo nastaviti nuditi najbolje usluge kako bi Telekom Srbija mogao nastaviti sa svojim uspješnim poslovanjem", rekao je Martin Ornass-Kubacki, potpredsjednik i generalni direktor regionalnog kabineta za centralnu i istočnu Evropu tvrtke SES.

Tehnički parametri - Telekom Srbija:

* Astra 3B (23,5°E), freq. 11,684 GHz, pol. V, SR 2734, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

Nema komentara