Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Snima se drugi dio filma "Mrtav ladan"

Reditelj i scenarista Milorad Milinković otkrio je da je u planu nastavak čuvene komedije "Mrtav ladan" za koju je scenario već završen, dok je radni naziv ovog ostvarenja "Ladno mrtav".

"Scenario je napisan, ali radnju filma namjerno ne želim da otkrijem u ovom trenutku. Film će se snimati u cijelom regionu" izjavio je reditelj Milinković i dodao da će se u ostvarenju naći dosta glumaca iz Hrvatske.

Budući da je prvi dio urnebesne komedije "Mratv ladan" uz veliku gledanost pokupio brojne simpatije, ideja za snimanje nastavka opravdano je zaživjela.

- Ja nisam jugonostalgičar, već sam realan. Radujem se svakoj vrsti umjetničke saradnje sa kreativnim ljudima kojima je film na prvom mjestu – zaključio je Milorad.

Hrvatska produkcija "Livada film" ima odličnu saradnju sa "Sinepleksom", dok u prilog tome ide i prikazivanje filma "Parada" koji je samo u Hrvatskoj pogledalo više od 160 hiljada ljudi.

- Srpski partneri su autori koji obezbjeđuju tehničke uslove za snimanje ovog projekta, a mi postprodukciju i distribuciju. To može biti veoma dobar model za budućnost filma na čitavom području bivše Jugoslavije – izjavio je Toni Bahat, menadžer "Livada filma".

{youtube}gRkS_ZzTpyM{/youtube}

telegraf

Nema komentara