Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Telstar 12 Vantage će proširiti kapacitet na poziciji 15 W

Telesat, vodeći globalni satelitski operater, nabavio je snažan, multi-misijski satelit iz tvrtke Astrium koji će zamijeniti satelit Telstar 12 na poziciji 15 st. zapadno.

Novi satelit pod imenom Telstar 12 Vantage znatno će proširiti pokrivenost ratućih tržišta u Južnoj Americi, Atlantiku i EMEA regiji. Inžinjeri Telesat-a krenuli su s dizajniranjem nove generacije Telstar satelita uz poboljšanu pokrivenost i fleksibilnost kako bi se zadovoljile rastuće komunikacijske potrebe za emitiranje, korporacije, državne i poslovne korisnike, uključujući potražnju za avio i pomorskim uslugama. Rezultat toga je Telstar 12 Vantage, potpuno novi Telesat-ov satelit koji će isporučiti potrebne kapacitete kako bi podržao vrste bandwith zahtjevnih aplikacija koje se sve više koriste u industriji.

Sa svoje centralne orbitalne pozicije 15 stepeni zapadno, Telstar 12 Vantage će osigurati pokrivenost u Americi, Evropi, Bliskom Istoku i Africi. Osim optimizacije pokrivenosti regija koje je do sada služio satelit Telstar 12, Telstar 12 Vantage će omogućiti novu, visoko-kapacitetnu pokrivenost u Brazilu i Istočnoj Africi, a imat će vodeću poziciju u mobilnim i energetskim uslugama na Karibima, Mediteranu, Južnom Atlantiku i Sjevernom moru.

Planirani vijek satelita Telstar 12 Vantage je 15 godina, a nosit će 52 Ku-band (ekvivalentno 36 MHz) transpondera.

Nema komentara