Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Fox dostupan u preko 200 miliona domaćinstava širom svijeta

Opšti zabavni kanal iz Fox International Channels-a (FIC) - Fox premašio je cifru od 200 miliona pretplatničkih domaćinstava.

Prošle godine Fox je pratilo oko 60 miliona domaćinstava, izvijestila je kompanija. Oko dvije trećine domaćinstava, koje gledaju kanal Fox, nalaze se izvan SAD. Fox tvrdi da njegov čitav portfelj, koji uključuje kanale Fox, National Geographic Channel, Fox Life i Fox Sports, trenutno prati oko 1,6 milijardi domaćinstava diljem svijeta.

Kanal Fox je trenutno dostupan u 125 zemalja, na 31 jezik, izvještava kompanija. Fox-ova ekspanzija u Evropi u posljednoj godini dana rezultat je pokretanja kanala u Holandiji, te rebrandiranje u Velikoj Britaniji, Norveškoj, Rusiji, Grčkoj, Bugarskoj i zemljama bivše Jugoslavije.

"Ne samo da smo povećali našu dostupnost u preko 200 miliona domaćinstava u proteklih godinu dana, već je i naša gledanost porasla na svakom Fox-ovom kanalu," - objasnio je direktor FIC-a Hernan Lopez.

Kanal je također ostavario napredak u svjetskim društvenim mrežama, gdje ima preko 100 miliona Facebook fanova i sljedbenika na Twitteru, a trenutno je u procesu pokretanja portfelja digitalnih proizvoda diljem svijeta nudeći ovlašćene catch-up usluge i socijalne aplikacije.

(media-sat.net)

Nema komentara