Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Novi sporazum Turksata i Eutelsata za jačanje satelitskih resursa za Tursku

Turski satelitski operater Turksat i francuski operater Eutelsat danas su objavili sporazum prema kojem će Eutelsat preseliti svoj satelit Eutelsat 33A s pozicije 33°E na 31°E u maju 2014. godine, a kojom će upravljati Turksat.

Eutelsat će nastaviti s pružanjem usluga na poziciji 33° E pomoću satelita Eutelsat 33B, koji je na ovu poziciju dopremljen prošlog mjeseca.

Turksat trenutno posluje s dva satelita na poziciji 42° E, a u planu je lansirati satelite Turksat 4A u prvom kvartalu 2014. (na 42° E), i Turksat 4B u drugom kvartalu 2014. (na 50° E).

Nakon potpisivanja sporazuma između dvije tvrtke, predsjednik Eutelsata Michel de Rosen, rekao je: "Mi smo oduševljeni što je naš odnos s Turksatom na višem nivou s ovim novim aranžmanom na poziciji 31° E. Dijelimo zajednički cilj kako bi iskoristili naše prednosti i iskustva za dobrobit naših kupaca."

Ozkan Dalbay, direktor Turksata rekao je: "Turksat sarađuje sa Eutelsatom na broadband uslugama za Tursku, tako da korisnici bilo gdje da se nalaze mogu imati kvalitetan internet. Današnji sporazum, potpisan u duhu saradnje, je značajan marker koji dodatno jača vezu između Turksata i Eutelsata."

Nema komentara