Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Sportdigital proširio prava na međunarodni nogomet

Njemački sportski kanal Sportdigital stekao je prava na još dvije međunarodne nogometne lige. Od sezone 2014/15, pay-TV kanal će prenositi uživo utakmice Australian A-League i japanske J.League.

Prava su osigurana do sezone 2016/2017. A-League, u kojoj je bivši igrač Bundeslige Thomas Broich osvojio tri prvenstva sa klubom Brisbane Roar, počet će u oktobru. Kanal će emitirati jedan meč uživo sedmično.

Tekuća sezona J.League počela je u martu. Od sada, Sportdigital će prikazivati jednu utakmicu po rundi uživo, počev od 16. avgusta u 10:55 sati kada počinje susret između Urawa Red Diamonds i Sanfrecce Hiroshima.

Ukupno, na Sportdigitalu će biti prikazani međunarodni mečevi iz 12 liga u sezoni 2014/2015. Od ostalih prava, Sportdigital posjeduje prava na britanski Capital One Cup, škotski Premiership, portugalsku Premier ligu, belgijsku Jupiler Pro League, holandsku Eredivisie, rusku Premier ligu, Copa do Brasil i južnoamerički Copa Libertadores.

Sportdigital je putem satelita dostupan pretplatnicima platformi KabelKiosk na poziciji 9°E i Sky DE na poziciji 19.2°E.

(broadbandtvnews / media-sat.net)

Nema komentara