Weather (state,county)

Najnovije vijesti

U Americi osnovana Atheist TV

Trećina pripadnika nove generacije ne veruje u religiju, tako da verujem da će Atheist TV imati velike predispozicije da postane jedan od velikih medijskih igrača na svetskom nivou - rekla je direktorka televizije Liz Bronstin

Mnogo televizijskih sadržaja je preplavljeno temama o religiji, duhovima, vanzemaljcima i osoba sa paranormalnim sposobnostima. Međutim, u svetu se postepeno povećava broj onih koji ne veruju u Boga, a s’ozbirom da mediji žive od svojih gledalaca, pokrenuta je televizija koja je posvećena ljudima koji se deklarišu kao ateisti.

Ateistička organizacija iz Amerike je okupila producente i prošle nedelje su pokrenuli novu televizijsku mrežu Atheist TV.

Oni tvrde da će njihov pristup promeniti dosadašnji koncept televizijskih sadržaja i da će doneti novosti u skladu s potrebama nešto zahtevnijih gledalaca.

Direktorka ove televizije Liz Bronstin, bivša producentkinja emisije “Whale Wars” koja se emitovala na Discovery Channel-u, smatra da je ovo pravo vreme da na televizijsku scenu stupi mreža poput ove.

{youtube}9gARuj656Es{/youtube}

Trećina pripadnika nove generacije ne veruje u religiju, tako da verujem da će Atheist TV imati velike predispozicije da postane jedan od velikih medijskih igrača na svetskom nivou, posebno zbog toga što ispunjavaju jedan veliki prazan prostor u TV sadržajima – istakla je ona.

Pouplarni sadržaji televizija ne zadovoljavaju potrebe ljudi koji nisu religiozni. Upravo u tome producenti vide najznačajniji faktor koji će ostvariti popularnost ove televizije, a prednost je i u slobodi izražavanja jer ne moraju da podilaze religioznim cenzurama i da brinu da li će u svojim pričama uvrediti neku religijsku grupu.

{youtube}VqjbvHpiz60{/youtube}

Partneri mreže su fondacija “Ričard Dawkins”, Zajednica ateista Ostina, Američki ateisti, “Reason Rally” kao i bronji stend ap komičari.

telegraf/media-sat.net

Nema komentara