Weather (state,county)

Najnovije vijesti

PREŽIVI TO! premijera nove sezone od 2. marta na Discovery Channelu

Preživi to! jedan je od najzahtjevnijih serijala vezanih uz preživljavanje, ali i zabavna igra između prijatelja kojima je preživljavanje posao. Zabavna prvenstveno za one koji iz kampa gledaju kako se jedan član družine bori za opstanak. Naime, u svakoj se epizodi jednog stručnjaka za preživljavanje otima i vezanih ga se očiju spušta u nemilosrdna područja. Njegov je cilj pronaći civili­zaciju u roku od 100 sati. No, za pobjedu u ovoj igri nije dovoljno samo preživjeti - morate to učiniti sa stilom. Jer svaki potez i svaku odluku pomno prate ostali momci. Ekipu čine prijatelji Jake, Matt, Tom i Terry, uz troje novaka. Svi zajedno predstavljaju mješavinu specijalnih postrojbi američkih marinaca, Zelenih beretki i ostalih stručnjaka u vještinama potrebnim za preživljavanje. Ovo je najveća igra preživljavanja među prijateljima koji su ujedno i najbolji stručnjaci za preživljavanje, a pratiti je možete na Discovery Channelu od 2. marta u 22 sata.

U svakoj epizodi Preživi to! serijala po jedan član ekipe je otet i svezanih očiju spušten negdje u divljinu. Neće imati ni hrane ni opreme, a snimatelji koji će biti uz njega neće mu pružiti nikakvu pomoć.

Od Afrike do Transilvanija, ekstremnih temperaturnih razlika, od smrznutih vrhova planina do podvodnih špilja, momci će testirati jedni druge, kako u vještinama preživljavanja, tako i opakim smislom za humor. Trovanje hranom? Pijenje krvi? Konzumiranje izmeta? Pokazat će vam baš sve.

U epizodama u ovoj sezoni gledat ćemo bivšeg specijalca Jakea kojeg će potpuno nepripremljenog spustiti u afričku pustinju Namib. Dok ga ostali gledaju iz kampa, Jakeu je cilj postaviti novi rekord u igri. Poslije toga prevarit će Matta, stručnjaka za primitivne vještine kojeg će ostaviti u opasnoj afričkoj savani bez ičega osim krvi za piće.

Druga sezona serijala Preživi to! ponovno pokazuje kako je ovim majstorima vještina za preživljavanje borba s nemilosrdnom prirodom ponekad jednostavnija od one s prijateljima i njihovim nemilosrdnim smislom za humor.

Nema komentara