Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Sud odlučio: Sky i Skype su previše slični

Britanska tvrtka Sky nije ljubitelj Microsofta, a čini se kako to nisu ni sudovi EU. Microsoftov servis za cloud pohranu SkyDrive morao je biti preimenovan 2013. godine na zahtjev Sky Broadcasting Group zbog 'sličnosti u imenu', a dok se na tu odluku nisu žalili, na red je sad došao i Skype. Europski sud je presudio da ime servisa i oblačići koji ga okružuju u logotipu 'previše asociraju' na britansku tvrtku...

Ovaj put Microsoft će se žaliti na odluku, jer su na izmjenu SkyDrivea bili nešto spremniji. Zanimljivo je da se žalba na ime Skype i vezane zaštitne znakove proteže još od 2005. godine. Ipak, šanse su da se Skype neće preimenovati u OnePe.

Iz Microsofta navode kako ove pravne peripetije zapravo nisu vezane uz korištenje, već samu registraciju imena 'Skype'. 'Uvjereni smo da ne postoji nikakva razina zbunjenosti oko ova dva branda i servisa te ćemo se žaliti na odluku suda. Sama odluka od nas ne traži nikakvu izmjenu imena', rekla je glasnogovornica Microsofta za BBC News.

U Redmondu smatraju kako još uvijek imaju mogućnost blokirati bilo koga da svoj servis nazove 'Skype', istim imenom. BBC News navodi da bi, barem teoretski, Sky sada mogao tražiti plaćene licence imena Skype sve i da ga Microsoft ne registrira.

Sky je tek poručio kako je sve rečeno na sudu te da su zadovoljni rezultatom kojim 'potrošači neće biti zbunjeni oko imena'.

Izvor: tportal.hr

Nema komentara