Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Sassja i Holographic Human Element na crnogorskom Lake Festu

Ovogodišnji, peti po redu Lake fest, festival alternativne rock muzike, odrzat će se od 11. do 16. avgusta u Nikšiću na jezeru Krupac. Za svoju petogodišnjicu, organizatori festivala su odlučili da iznenade svoju publiku trajanjem od čak 6 dana. Prva 3 dana festival će se održati na platou Doma revolucije, u centru grada, gdje će ulaz biti besplatan za sve one posjetioce koji žele da se upoznaju sa festivalom i zagriju za veliku završnicu. Na platou ce nastupati manje i više poznati, autorski bendovi iz regiona.

Nakon ovog warm up-a, selimo se na već svima poznatu, veliku binu na jezeru Krupac gdje će nas čekati najpoznatiji izvođači iz regiona i kao promjena, čak 3 inostrana benda. Gotovo da nema izvođaca koji se nije pojavio na bini festivala u protekle četiri godine, ali V Lake fest dovodi najuzbudljivije izvođače I muziku koja ce zadovoljiti sve ukuse dosadanje publike medju kojima su: Riblja čorba, Elemental, Samostalni referenti, Babe, Rundek Cargo trio, Goblini, Ortodox Celtsi, Bjesovi, Iskaz, DST, Nikola Pejaković, Pankrti, Who See, Ničim izazvan, Prti BG, Dejan Petrović Big Band, Mortal Kombrat, Stereo Banana, Josip A Lisac, Uzemljenje , Igra duhova, Manitau, ZAA, i mnogi drugi. Spisak svih izvođača možete pronaći na službenoj stranici festival Lakefest.me.

Sassja

Ovom line-upu će se se pridružiti I dva bh. Izvođača. Riječ je o mladoj tuzlanskoj reperici Sassji, koja je nedavno objavila album prvijenac ‘Taktično praktično’, kojeg su pratile pozitivne kritike, te travnički bend Holographic Human Element, pobjednici prošlogodišnje zaječarske Gitarijade i nosioci krune Sound Of… 2014, portala Muzickazona.ba.

Holographic Human Element

Budući da festival iz godine u godinu ima sve više regionalne publike, namjera nam je da posjetioci Lake festa u toku svog boravka u Nikšiću, iskoriste blagodet njegove geografske pozicije i brze konekcije koje ovaj grad ima sa svim djelovima Crne Gore, a samim tim I najatraktivnijim turističkim mjestima. Zato smo ove godine, prva tri dana festival osmislili ne samo u vidu muzičkog programa već i vrlo bogatog turističkog sadržaja. U vidu vrlo povoljnih grupnih avanturističkih jednodnevnih izleta imaće priliku da splavare Tarom, obiđu Kotor, kupaju se u Perastu i posjete Ostrog.

U saradnji sa Triatlon savezom Crne Gore, u subotu, 15. augusta, održat će se takmičenje u triatlonu.

Cijene ulaznica ce ostati iste kao prošle godine. Cijena trodnevne ulaznie je 25 eura, a jednodnevne 10 eura. Ono po čemu je festival najviše prepoznatljiv je mjesto gdje je duša festivala, a to je kamp koji će i ove godine, kao i do sada, ostati besplatan!

Nema komentara