Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Eurosport stekao ekskluzivna prava na Wimbledon za ex YU tržište

Eurosport i All England Club, organizator teniskog turnira u Wimbledonu, objavili su proširenje partnerstva kojim Eurosport osigurava prava na prijenos svih mečeva turnira uživo u dodatnih šesnaest zemalja.

Eurosport će tako prenositi sva 4 Grand Slam turnira - Wimbledon, Australian Open, Roland Garros i US Open - u 25 zemalja širom Europe, čime potvrđuje poziciju najbolje europske sportske destinacije. Ovim sporazumom Eurosport bitno širi svoja prava, obzirom da do 2014. ista nije imao na prijenos Wimbledona, a od 2015. ga je prenosio u Belgiji.

Trogodišnji ugovor uključuje ekskluzivna pay-TV i digitalna prava za turnire od 2017. do 2019. Kao dio sporazuma kojim su osigurana prava na šesnaest dodatnih tržišta, Wimbledon će se na Eurosportu po prvi put prenositi u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji. Eurosport će od 2017. na svojim kanalima i platformi Eurosport player prenositi sve mečeve turnira.

Do početka Wimbledona 2017. se očekuje i dodavanje novih tržišta.

Peter Hutton, glavni izvršni direktor Eurosporta, je izjavio: “Proširenjem ugovora s Wimbledonom osigurali smo prijenos sva četiri Grand Slam turnira u 25 zemalja i potvrdili Eurosport kao centralno mjesto za Grand Slam tenis u Europi. Gradimo dugoročno partnerstvo s The All England Clubom, koji podržava Eurosportovu strategiju osiguravanja vrhunskog sadržaja te dostupnost istog ljubiteljima sporta na svim uređajima.”

Fanovi će u tenisu moći uživati na televiziji, te pratiti svaku minutu sa svakog terena* na Eurosport Playeru, vodećoj digitalnoj sportskoj platformi uživo i na zahtjev.

*Prijenos u Ujedinjenom Kraljevstvu uključuje finale i pregled dana.

Eurosport će prenositi Wimbledon u navedenih 25 zemalja: Albanija, Armenija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Estonija, Island, Kosovo, Letonija, Litva, Finska, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Nizozemska, Norveška, Rumunjska, Rusija, Slovenija, Srbija, Švedska, Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo (finale i pregled dana).

O Eurosportu
Eurosport, vodeća europska sportska destinacija, povezuje obožavatelje i sportaše na najvećim sportskim događajima. Kanali Eurosport 1, Eurosport 2 i Eurosportnews dosežu 236 miliona kumulativnih pretplatnika u 93 zemlje u Europi, JI Aziji, Oceaniji, Africi i Bliskom istoku. Eurosport.com je vodeća europska web stranica posvećena sportskim vijestima s 14 miliona posjetitelja mjesečno. Eurosport Player pruža pristup najvećim sportskim događajima, dostupnim u bilo koje vrijeme i na bilo kojem uređaju u 52 zemlje. Eurosport Events specijaliziran je za upravljanje i promovisanje međunarodnih sportskih događaja. Više informacija možete pronaći na stranici corporate.eurosport.com.

Nema komentara