Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Eurosport otkriva vizualni identitet za ZOI u Pjongčangu 2018

Eurosport je danas predstavio posebno dizajnirani logo za ZOI 2018., prve igre s kojima postaje Dom Olimpijskih igara u Europi. Logo Eurosporta posvećen ZOI u Pjongčangu 2018. označava početak novog doba za vodeću medijsku sportsku destinaciju i najveći svjetski sportski događaj, a moći će se vidjeti na svim programima i platformama Eurosporta za vrijeme priprema i tokom samih Igara.

Logo združuje natpis Eurosport i Pjongčang ispod kojih su legendarni Olimpijski krugovi. Iznad njih se nalazi silueta planine, kao prirodno okruženje ZOI. Siluetu planine okružuje luk koji simbolizira Olimpijske krugove. Luk će imati nekoliko različitih varijanti živahnih boja koje odražavaju duh moderne korejske glazbe i K-pop subkulture.

Peter Hutton, glavni izvršni direktor Eurosporta je izjavio: „Kao Dom Olimpijskih igara u Europi i ponosni partneri najvećeg svjetskog sportskog događaja, radimo na tome da Eurosport u svakom pogledu bude prva asocijacija i sinonim za Olimpijske igre. Ovaj vizualni identitet predstavlja duh Južne Koreje i nadamo se da će ga gledatelji odmah prepoznati kao simbol našeg olimpijskog programa.“

„ZOI u Pjongčangu počinju za manje od godinu dana i već smo daleko odmakli na našem putu da redefiniramo iskustvo gledanja Olimpijskih igara te da prijenos dopre do više ljudi, na više zaslona nego ikad prije. Predano radimo na tome da gledateljima ponudimo nešto zaista drugačije, priliku da prate lokalne junake, svaki sport i svaki trenutak OI koji je njima bitan. Znamo kako to ostvariti, jer već sada više od polovice našeg programa čine prijenosi dvije trećine od svih olimpijskih sportova.“, dodao je Hutton.

Eurosport će sa ZOI 2018. prenositi preko 100 događanja uživo i na zahtjev te će osigurati pristup sadržaju na bilo kojem uređaju, u bilo koje vrijeme. Na taj će način ZOI u Pjongčangu biti prave digitalne Olimpijske igre, jer će gledatelji moći pratiti svaki trenutak akcije na sportskim borilištima, uz poticanje daljnjeg angažmana na Eurosportovim digitalnim stranicama (uključujući Eurosport.com) i platformama društvenih medijia.

Discovery Communications je vlasnik ekskluzivnih multimedijskih prava na prijenos Olimpijskih igara 2018 – 2024. za 50 europskih zemalja, što je objavljeno zajedno s Međunarodnim olimpijskim odborom u lipnju 2015.

Nema komentara