Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Prodaje se HBO Europe?

Američki telekomunikacijski operater AT&T interno je raspravljao o prodaji europskog ogranka televizijske mreže HBO u sklopu nastojanja da smanji dug od 170 milijardi dolara, izvijestio je Financial Times, pozivajući se na izjave nekoliko sadašnjih i bivših direktora.

Kao "logični kupac" s obzirom na poslovni odnos s HBO-om spominje se Sky, piše FT, pozivajući se na neimenovane izvore u AT&T-u i HBO-u.

Sky distribuira HBO-ov sadržaj u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Italiji, podsjeća Reuters.

AT&T je kupio televizijsku kuću koja stoji iza popularne serije "Igra prijestolja" prošle godine za 80 milijardi dolara.

Izvršni direktor HBO-a Richard Plepler i financijski direktor Simon Sutton napustili su kompaniju nakon tog sporazuma zbog nesuglasica između telekomunikacijske tvrtke sa sjedištem u Teksasu i čelnika medijskog odjela sa sjedištem u New Yorku.

HBO Europe ima oko 200 radnika, u Europi je prisutan desetljećima, prodajući svoje serije televizijskim kućama u više od 20 zemalja. Čelnici AT&T-a i WarnerMedije smatraju ga krunskim draguljem u imovinskom portfelju, piše FT, dodajući da su u grupi razmatrali i prodaju drugih tvrtki.

Izvor: Novac.hr

Nema komentara