Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Novi turski sportski kanal TRT Spor Yildiz HD

TRT Spor Yildiz, novi sportski kanal u Turskoj, počeo je emitovati nakon transformacije iz TRT Spor 2. Stanica se može primati u celoj Evropi u FTA HD rezoluciji putem satelita Eutelsat 7C (7 °E) i Türksat 4A (42 °E) .Ibrahim Eren, predsednik i izvršni direktor TRT-a, predstavio je prve detalje novog projekta.Stanica TRT Spor Yildiz započela je svoje aktivnosti 19. maja 2021. godine, na Nacionalni dan omladine i sporta i Ataturkov dan sećanja. Ovaj dan je veoma važan za celu tursku naciju. Zasnovan je na događajima iz 1919. godine, kada je započela turska vlada za neovisnost, koju je vodio Mustafa Kemal Atatürk. Na zahtev vođe, ovaj dan je takođe bio posvećen mladima i slavi se kao Dan omladine i sporta. 19. maj je državni praznik u Turskoj i po celoj zemlji se održavaju razne parade, koncerti, sportska takmičenja i parade.Očekuje se da će novi kanal, stvoren rebrandiranjem TRT Spor 2, pružiti veliku podršku turskim  sportistima i amaterskim olimpijskim timovima. "Yildiz" u nazivu stanice znači "Zvezda".Stanica će, između ostalog, pokrivati ​​predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. Pored toga, ponudiće razne sportove - od atletike, preko utakmica, plivanja do odbojke, tenisa, biciklizma, košarke, dizanja tegova i državnih i međunarodnih sportskih takmičenja. TRT Spor  Yildiz nastaje u saradnji između Generalnog direktorata za TRT i Ministarstva omladine i sporta. Gledaocima će se program ponuditi bez dodatnih troškova. Glavni kanal, TRT Sport, fokusirat će se na fudbal (nogomet).

Tehnički parametri - TRT Spor Yildiz (ID: TRT SPOR2 HD) : Eutelsat 7C (7 °E)fr. 10.804/V,SR: 30000,FEC: 5/6,DVB-S2, QPSK,(MPEG-4 / HD),FTA
Tehnički parametri - TRT Spor Yildiz (ID: TRT SPOR2 HD) : Türksat 4A (42 °E)fr. 11.958./V,SR: 27500,FEC: 5/6,DVB-S, QPSK(MPEG-4 / HD)


Nema komentara