Weather (state,county)

Najnovije vijesti

BHT1 uživo

 

Bosanskohercegovačka radio-televizija (BHRT), ranije poznata kao Javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine, državna je radio-televizija u Bosni i Hercegovini. Kao javni emiter, BHRT je jedini član Evropske radiodifuzione unije iz Bosne i Hercegovine, koji aktivno učestvuje u godišnjem izboru bosanskohercegovačkog predstavnika za Eurosong. Sjedište BHRT-a nalazi se u zgradi RTV Doma u Sarajevu.

13. augusta 2004. godine iz studija u Sarajevu počelo je cjelodnevno emitiranje programa BHT 1 (PBSBiH mijenja naziv u Bosanskohercegovačka radiotelevizija - BHRT). Tačno u 18:00h, emitovan je Otvoreni program povodom  Ljetnih olimpijskih igara u AteniBHT 1 emitira dešavanja i nadmetanja sa Olimpijskih igara uz informativni program (signalom pokriva preko 90% populacije u BiH). Nakon svečane ceremonije upriličene u RTV Dom-u, u 19:00 emitovano je prvo izdanje BHT Vijesti na tek uspostavljenoj nacionalnoj mreži. Prvi voditelj Vijesti bio je Tomislav Đurić.

Program BHRT-a se emituje 24 sata dnevno na području cijele Bosne i Hercegovine. Većina radio-televizijskog programa se proizvodi iz RTV doma u Sarajevu. Razvijena je mreža Informativno-tehničkih centara (ITC) u drugim gradovima BiH: Bihaću, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli, Zenici. U planu je uspostavljanje korporacije koju bi činili svi javni emiteri u Bosni i Hercegovini (BHRT, RTVFBiH i RTRS).

Uživo program BHT1 možete pratiti putem zvanične web stranice BHRT na  https://www.bhrt.ba/uzivo/tv

 

Nema komentara