Breaking News
recent

Fashion TV pokreće kanal na poziciji 19,2E

Na proslavi 15. godišnjice Fashion TV na MIPTV u Cannesu potpisan je dugoročni sporazum o nekodiranoj distribuciji kanala na satelitu Astra, između tvrtke SES i Fashion TV-a.

Kanal će emitirati na satelitu Astra na orbitalnoj poziciji 19,2 st. istočno i time stići u preko 110 miliona domova širom Evrope. Fashion TV je najveći modni kanal u svijetu i dostupan je u preko 350 miliona domaćinstava širom svijeta. Emitira najnovije vijesti o modnim trendovima, ljepoti i stilu svakodnevno. Sporazum između SES i Fashion TV povećat će dostupnost kanala širom Evrope, posebno u velikim tržištima kao što je špansko. U Španiji, Fashion TV ima saradnju sa Spainmedia TV, poznatim producentom brojnih modnih časopisa i događaja.

Prisjetimo se, da je postojala i regionalna verzija Fashion TV SEE za područje bivše Jugoslavije, koju je pokrenula Pink Company i Fashion TV. Međutim, nakon gotovo trogodišnjeg emitiranja, Fashion TV SEE je ugašen jer nije uspio da ispuni očekivanja koja je zamislio vlasnik Pinka Željko Mitrović.

Fashion TV je međunarodna televizija sa sjedištem u Beču koja prikazuje snimke iz svijeta mode, 24 sata dnevno. Osnovao ju je 1997. godine Michel Adam Lisowski. Ljubitelji mode i glamoura iz bivše Jugoslavije trenutno mogu pratiti Fashion TV nekodirano putem satelita Hotbird 6 (13°E) te u sklopu kablovskih operatera.

Tehnički parametri na satelitu Hot Bird:

Hotbird 6 (13E)

transponder: 115

ID: Fashion TV

frekvencija: 10815

polaritet: H

SR: 27500

FEC:5/6

V PID: 2015

A PID: 3015 (eng)

SID: 17315

norma: DVB-S/MPEG-2

provider: RRSat

kodiranje: nema

Izvor: media-sat.net

Nema komentara:

Pokreće Blogger.