Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Kristijan Bejl igra Nikolu Teslu

U prvom holivudskom filmu o slavnom srpskom naučniku, ulogu Nikole Tesle, kako 'Novosti' saznaju, posle pregovora sa nekoliko glumaca, dobio je Kristijan Bejl.

Ovaj Oscarom ovjenčani Britanac svjetsku slavu stekao je ulogom Batmana, a prije šest godina je snimio "Prestiž", u kome se kao lik pojavljuje i Tesla. Srpskog genija igrao je David Bowie.

U "V.P.R. produkciji", koja autorski stoji iza ovog velikog projekta, kažu da se početak snimanja filma očekuje u septembru ili oktobru. Prve scene snimaće se u Srbiji, a potom se ekipa seli u Chicago. Za potrebe filma, u našoj zemlji gradiće se "kulise Njujorka" i drugih gradova, važnih u biografiji Nikole Tesle.

Na adresu "V.P.R. produkcije" stižu pisma podrške, među kojima je i ono gradonačelnika Chicaga i bivšeg Obaminog šefa kabineta Rama Emanuela. On je pozdravio napore da se i filmom oda počast jednom od najznačajnijih naučnika modernog vremena i dao svoju podršku projektu koji će "baciti novo svjetlo na život i nasljeđe Nikole Tesle".

Ovim filmom, prije desetak dana, bavio se i ugledni nedjeljnik "Hollywood riporter". Navede da je riječ o srpsko-američkoj saradnji, da će u filmu biti zastupljena internacionalna glumačka podjela, ali i da će priča o Tesli do publike stići i kroz partnerstvo sa velikim filmskim studijom. Ugledni "Univerzal studio" djelimično će finansirati snimanje, ali biće zadužen za kompletnu promociju filma i njegovu distribuciju u svijetu.

Suvlasnik produkcijske kuće "V.P.R.", glumac i autor scenarija Vladimir Rajčić pričom je obuhvatio cio Teslin život, sa naglaskom na njegovom najplodnijem, stvaralačkom periodu. Priča će se dotaći i njegovih poznatih savremenika - Thomasa Edisona i finansijera Jay Pi Morgana.

Budući da je riječ o velikom budžetu, od oko 30 miliona dolara, i visokoj produkciji, glavne uloge u filmu rezervisane su za hollywoodske glumce, ali biće mjesta i za domaće. Oni će se birati na kastingu u Srbiji, u saradnji sa produkcijskom kućom poznatog glumca Nenada Okanovića.

Kako piše "Hollywood riporter" i prije snimanja film je viđen kao "prvi pik" za ugledne nagrade.

cafe/trojka

Nema komentara