Breaking News
recent

32140 kanala emitiralo putem satelita u 2011.

Euroconsult, vodeća međunarodna tvrtka za istraživanje i analizu tvrtki specijaliziranih u sektoru satelitske komunikacije, objavila je rezultate svog najnovijeg istraživanja fiksnih satelitskih usluga (FSS).

Company Profiles, Analysis of FSS Operators, sada u svom 5. izdanju, jedino je izviješće dostupno u svijetu koje pruža opsežne profile svih 38 trenutno aktivnih FSS satelitskih operatera, plus devet tvrtki koje će lansirati komercijalne satelite u bliskoj budućnosti. Kroz te detaljne profile, Euroconsult pruža uvid u pojedine operatere i daje sliku stanja na ukupnom tržištu.


 "Godina 2011. bila je posebno važna za FSS operatere zbog velikog broja zemalja koje su najavile svoje nacionalne satelitske sisteme, i nekoliko povijesnih, geografski bitnih tržišta, kao što su Afganistan i Afrika zbog pada u poslovanju zbog političkih promjena ili dolaska kablovskih mreža." - rekao je Wei LI, Viši savjetnik u Euroconsultu."Kao rezultat toga, FSS operateri postaju" pametniji "u ulaganje u imovni prostor."

  Istraživanja su pokazala da 80% svih aktivnih FSS operatera imali su rast prihoda u 2011. godini, a 13 operatera je ostvarilo rast od 10% i više. 19 operatera je imalo prihode od preko 100 miliona dolara. Preko 77% svih FSS operatera povećalo je broj iznajmljenih transpondera tokom 2011. godine.
32140 TV kanala i 138 DTH pay-TV platformi su emitirali putem satelitskih operatera u 2011. godini.

(media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.