Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Sklopljen ugovor za izgradnju armenijskog telekomunikacijskog satelita

Memorandum o namjeri, koji osigurava sklapanje ugovora za izgradnju telekomunikacijskog satelita, potpisali su na aviokosmičkom salonu u Farnboroughu (Velika Britanija), sibirsko poduzeće "Informacioni satelitski sistemi" i Ministarstvo transporta i veza Republike Armenije.

Kako što je saopšteno agenciji ITAR-TASS iz press službe ISS, "dokument predviđa mogućnost sklapanja ugovora za satelitske komunikacije i emitiranja za dobrobit Armenije." Geostacionarni satelit s 15-godišnjim vijekom biće stvoren na bazi platforme "Express-1000H". Tehnički zahtjevi za nosivost satelita bit će utvrđeni nakon odluke o optimalnom korištenju orbitalnih resursa Armenije.

Sibirska tvrtka neprestano širi svoju prisutnost na globalnom tržištu. Do sada su uspješno provedena dva međunarodna projekta, tri telekomunikacijska satelita za inozemne kupce. U većini tih satelita se koristi platforma "Express-1000H."

ISS - jedan je od vodećih poduzeća ruske svemirske industrije. On posjeduje tehnologiju za stvaranje cijelih kosmičkih kompleksa: od projektiranja do upravljanjem satelita u svim orbitama - od niskih kružnih do geostacionarnih. Tokom svog djelovanja tvrtka je uključena u provedbi više od 30 svemirskih programa u oblastima komunikacije, televizijskog prijenosa, navigacija, geodezije i istraživanja. Dizajnirano je, proizvedeno i lansirano oko 50 različitih tipova satelita za visoku kvalitetu i pouzdanost za upotrebu u niskim kružnim, kružnim, HEO i geostacionarnim orbitama.

(tasstelecom / media-sat.net)

Nema komentara