Weather (state,county)

Najnovije vijesti

U Hrvatskoj počelo snimanje filma o princezi Diani

Britanski film "Caught in Flight" (Uhvaćeni u letu) s Naomi Watts u glavnoj ulozi, koji prati posljednje dvije godine života princeze Diane prije tragične smrti u prometnoj nesreći u Parizu, počeo se snimati u Hrvatskoj, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar

Hrvatska će u tom filmu 'glumiti' četiri različite lokacije, Francusku, Australiju, Veliku Britaniju i BiH. Zagrebački HNK, gdje se snimalo jučer, za potrebe filma bio je British Royal Opera House, a snimanje u Hrvatskoj, koje će trajati do 15. jula, nastavlja se u Opatiji.

Film "Uhvaćeni u letu" redatelja Olivera Hirschbiegela nastaje u u rodukciji Ecosse Films iz Londona i koprodukciji s hrvatskom kompanijom MP-filmska produkcija.

Na filmu sada radi 130 hrvatskih filmskih uposlenika koje je producent Robert Bernstein, zadovoljan organizacijom i njihovom stručnošću, ocijenio "vrlo brzima i profesionalnima".

HAVC ističe kako su britansku producentsku kompaniju na dolazak u Hrvatsku potaknule iznimne lokacije, ali i mjere poticaja ulaganja u audiovizualnu proizvodnju, odnosno povrat uloženih sredstava inozemnim investitorima u visini od dvadeset posto koje je Hrvatska uvela ove godine, te visok nivo profesionalizma domaćih filmskih uposlenika.

Uz slavnu australsku glumicu Naomi Watts, u ulozi Dianinog ljubavnika, doktora Hasnata Khana, pojavljuje se Naveen Andrews, poznat, među ostalim, po ulogama u filmovima "Neustrašiva", "Engleski pacijent" i TV seriji "Izgubljeni".

klix/fena

Nema komentara