Breaking News
recent

Uskoro stiže sajentološka televizija

Sajentološka crkva, koja okuplja sledbenike poput glumaca Toma Kruza i Džona Travolte, planira da pokrene verski medijski servis kako bi promovisala svoja učenja preko sopstvene radio i TV stanice i interneta.

Centar bi trebalo da bude otvoren u Holivudu, na zemljištu koje je crkva kupila prošle godine od losanđeleske TV stanice KCET za 42 miliona dolara. Stanica će raditi na poboljšanju imidža vere koja se do sada mahom oslanjala na flajere i knjige svog osnivača, autora naučne fantastike L. Rona Habarda.

"Crkva planira da osnuje medijski centar i krene u proizvodnju verske televizije i radija", rekla je Rojtersu portparolka Sajentološke crkve Karin Pau.

Za sada nije poznato kada će stanica početi sa radom.

Stručnjak za pop kulturu i profesor američkih studija na Univerzitetu u Bafalu Elejn Raping rekla je da nije iznenađena odlukom sajentologa da osnuju svoju televiziju.

"Imati svoju televizijsku stanicu nije loša ideja jer mogu da spinuju informacije kako žele. Njima je potreban dobar PR kako bi kontrolisali loš publicitet koji ih okružuje u medijima", rekla je ona.

Bivši članovi crkve optužuju je da je kult i da zlostavlja sledbenike i odvaja roditelje od dece, što crkva demantuje.

Interesovanje medija za sajentologiju podstaknuto je nedavno razvodom Toma Kruza i supruge Kejti Holms i spekulacijama medija da je uzrok razvoda holivudskog para bio taj što Holmsova nije želela da njihova ćerka bude podignuta u sajentološkoj veri.

Stručnjaci kažu da na loš imidž crkve utiču i problemi njenih istaknutih članova poput Kruza ili Travolte koga je nedavno više muškaraca optužilo da ih je seksualno napastvovao.

(TANJUG / B92)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.