Breaking News
recent

History uskoro u ponudi operatera RCS & RDS

Međunarodni televizijski kanal History proširit će svoju distribuciju u Rumuniji, ulaskom u platformu RCS & RDS, operatera najveće satelitske platforme u Rumuniji - Digi TV koja posluje u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Tom Davidson, generalni direktor tvrtke A+E Networks UK, rekao je: "Mi smo oduševljeni što smo osigurali distribuciju za naš kanal u Rumuniji. Proširenje dostupnosti kanala novoj publici u Istočnoj i Centralnoj Evropi, i dalje je prioritet za nas. Vjerujemo da naši kanali mogu dodati ogromnu vrijednost našoj affiliates ponudi.

U Rumuniji, tvrtka A+E Networks UK trenutno posluje s kanalima History i History HD.

History, ranije poznat kao History Channel, je međunarodni televizijski kanal koji emitira program povijesne tematike, odnosno dokumentarni program koji analizira, objašnjava i odgovara na pitanja o važnim osobama i događajima kroz povijest. U tom programu učestvuju istaknuti povjesničari, pisci i arheolozi, a ponekad i svjedoci tih događaja iz bliže prošlosti. History je pokrenut 1. januara 1965. godine. Lokaliziran za zemlje bivše Jugoslavije emitira u platformama MAXtv i Total TV na poziciji 16 stepeni istočno.

(advanced television / media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.