Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Od septembra novi informativni kanal u Bugarskoj?

Prema nezvaničnim informacijama, privatna bugarska televizija BBT se priprema za rebranding, koji uključuje novu grafiku, novo ime i potpunu promjenu u programskoj šemi. Ambicija novog generalnog direktora, Nikolaya Barekova jeste pokretanje 24-satnog informativnog kanala, koji će za razliku od dosadašnjih informativnih medija emitirati uživo tokom cijelog dana.

Akcenat u programu na novoj televiziji biće 3-4 sata informativnog bloka, koji će se emitirati ujutro, u podne i uvečer. U preostalom vremenu na kanalu će se ažurirati vijesti svakih 30 minuta s emisijom uživo, i direktnim uključenjem u najaktuelnije događaje u Bugarskoj i inostranstvu.

 

U televizijskom programu će se naći termini i za vremensku prognozu i sportske vijesti.

Još uvijek nema službene potvrde o budućnosti BBT, ali radnici u TV7 komentiraju, da će televizija postati bugarska verzija CNN-a i da će u potpunosti da razbije dosadni novinarski format, koji nude televizije "Evropa" i "Bulgaria On Air”.

Za sada nova televizija nosi radno ime News 7, a njen logotip je dobro poznati logo TV7, u kojem se vrti Zemljin globus.

(media-sat.net)

Nema komentara