Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Saša Popović kupuje TV Avalu od Mitrovića!?

Problemi Televizije "Avala" uskoro bi mogli da budu riješeni. Prema informacijama do kojih je došao Telegraf.rs gotovo je izvjesno da će televiziju sa nacionalnom frekvencijom preuzeti prvi čovjek "Grand" produkcije Saša Popović.

Ukoliko pregovori između Popovića s jedne, te Željka Mitrovića i drugih suvlasnika "Avale" s druge strane, urode plodom, televizija, koja je u proteklih godinu dana u više navrata bila blokirana štrajkovima zaposlenih, dobila bi novu šansu, pogotovo imajući u vidu visoke rejtinge "Grandovih" emisija, koje bi u tom slučaju bile preseljene sa "Pinka".

- Popović i Mitrović su blizu dogovora, po kome bi "Grand" preuzeo većinski paket akcija na "Avali".

Po tom dogovoru, "Grand" bi na "Pinku" zadržao samo јеdnu ili dvije već popularne emisije, dok bi se ostatak produkcije, uključujući "Grand paradu", kao i brojne nove projekte koje sprema Saša Popović, preselili na Avalu. Uz kvalitetan serijski i filmski program, koji već postoji na ovoj televiziji, ovo bi bio džoker koji bi trebao da oživi posrnulu "Avalu", kaže naš sagovornik blizak vlasnicima "Pinka" i "Granda".

 

U izjavi za Telegraf, Saša Popović nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje ova saznanja, kratko izjavivši:

- Tačno je, "Grand" sprema dosta novih projekata, sa "Pinkom" imamo vrhunsku saradnju i dugogodišnji ugovor, a što se tiče "Avale", o toj temi za sada ne smijem da pričam – zagonetno je rekao čelnik najveće srpske folk produkcije.

Da podsjetimo, vlasnici TV "Avala" su, barem prema onomo što je navedeno na sajtu Agencije za privredne registre, Jonas Kraus Verner, advokat iz Beča, vlasnik austrijske firme Grinberg invest, u čijem vlasništvu je 48,41 odsto akcija, zatim srpski biznismen Danko Đunić, koji raspolaže sa približno 46 odsto, te Željko Mitrović sa 4,95 odsto akcija. Inače, ovu televiziju su u proteklom periodu potresali štrajkovi zaposlenih, koji su u nekoliko navrata obustavljali rad, tražeći isplatu zaostalih ličnih dohodaka.

(Telegraf.rs)

Nema komentara