Weather (state,county)

Najnovije vijesti

ESS s kapacitetom Intelsata na Thoru 6


Rumunska tvrtka ESS (Eastern Space Systems) potpisala je višegodišnji ugovor sa satelitskim operaterom Intelsat za kapacitet na satelitu Thor 6 (0,8°W). Novi video multipleks će pružati usluge u srednjoj i istočnoj Evropi.

Intelsat, na satelitu Thor 6 ima u najmu nekoliko transpondera od satelitskog operatera Telenor Satellite Broadcasting (TSBc), koji su dio satelita Thor 6, s ciljem zadovoljavanja zahtjeva brzorastućih tržišta srednje i istočne Evrope.

Novi DVB-S2 multipleks ESS već nekoliko mjeseci radi na frekvenciji 12,092 GHz. Kapacitet je sada zvanično u radu i biće ponuđen drugim klijentima, koji će emitirati kanale u SD i HD rezoluciji. U multipleksu se također distribuira prvi rumunski muzički kanal Mooz HD.

Tehnički parametri:

* Thor 6 (0,8°W), freq. 12,092 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

Najnoviji dodatak na kapacitetu ESS je bugarski NBT i makedonska TV Sonce. Tvrtka ESS nastavlja sa širenjem kanala Kanal D, TV Paprika, VH1 Romania, Filmbox i Reflektor.

ESS je vodeći provider telekomunikacionih usluga u srednjoj i istočnoj Evropi, distributer TV stanica i DTH usluga u Rumuniji, Mađarskoj, Poljskoj, Bugarskoj, Moldaviji, Makedoniji, a također i za međunarodne medijske tvrtke kao što su MTV Networks, Turner Broadcasting, Chello Central Europe. ESS posluje i sa svojim uplink lokacijama u Bukureštu i Sofiji.

Izvor: parabola.cz

Nema komentara