Breaking News
recent

Srpska naučna televizija počela s radom

Cilj Srpske naučne televizije, (SNT) koja je danas počela s radom, je proizvodnja zanimljivog i edukativnog programa, izjavio je danas u Beogradu glavni i odgovorni urednik SNT, Miloš Kostić.

Na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru Kostić je istakao da SNT sarađuje sa više od 60 naučnih institucija, fondacija i univerziteta u zemlji i svijetu, medju kojima su naučna fondacija Tesla iz SAD i Američka naučna fondacija, i dodao da je saradnja uspostavljena i sa ambasadama Indije, Rusije i Japana.

Generalni direktor SNT Jakov Petrović je kazao da je SNT neprofitna TV-stanica, prva tog tipa u Srbiji i regionu i objasnio da su takve televizije odavno trend u svijetu.

Kako je navedeno na sajtu, SNT je projekat udruženja Komitet znanja Srbije (KoznaS) koji okuplja mlade stručnjake, naučnike i umjetnike čiji je cilj modernizacija društva i popularizacija nauke, kulture i umjetnosti.

SNT se emitira u kablovskom sistemu IPTV putem web paketa "Sve na klik", a očekuje se da će uskoro početi emitiranje i preko ostalih kablovskih operatera.

{youtube}ZsIQt1sgUM0{/youtube}

(blic)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.