Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Disney Junior od 1. novembra u platformi ZON

Tvrtka The Walt Disney Company Ltd.  postigla je dogovor sa portugalskom platformom Zon o pokretanju kanala Disney Junior od 1. novembra. To će biti kanal koji će emitirati 24 sata dnevno, posebno izrađen za djecu dobi od 2 do 7 godina kao i njihove roditelje. Disney Junior je pokrenut 2011. godine kao dio dnevnog programskog bloka na kanalu Disney Channel. Kanal će biti dio osnovnog paketa platforme Zon, dostupan na poziciji 44. Nudi zanimljive sadržaje za djecu poput Jake and the Never Land Pirates, Tinga Tinga Tales, nove mini serije Mickey Mousekersize, Special Agent Oso: Three Healthy Steps and A Poem Is..., Mickey Mouse Clubhouse, Chuggington, Imagination Movers, Jungle Junction, Handy Manny, Little Einsteins, Special Agent Oso i Timmy Time.
Produkcijska kuća Walt Disney je još u junu 2010.godine najavila preimenovanje kanala Playhouse Disney u Disney Junior u svim zemljama a u cilju proširenja programskog obima.

Simon Amselem, direktor The Walt Disney Company u Španiji i Portugalu, rekao je:  "Nama je veoma drago da smo postigli dogovor sa platformom ZON, da ponudi svojim klijentima kanal Disney Junior. Širom svijeta, Disney kanali zauzimaju posebno mjesto u srcima djece i njihovih roditelja koji vjeruju u našu predanost zabavi i pomoć da im djeca rastu uz privlačan i zadivljujući program."

Pedro Farausto, direktor platforme Zon je rekao: "S ponosom kažem da je Zon opet prvi operater koji će donijeti novi prestižni kanal iz Disney-a u Portugal."

Programski blokovi i kanali Disney Junior dostupni su na 35 svjetskih jezika, a prisutni su u 375,8 miliona domaćinstava u 166 zemalja.

(media-sat.net)

Nema komentara